Acil Servis Sorumlusu Serum Takmayı Bilmiyor

Aktif Sağlık Sen Isparta Şubesi, Sütçüler ilçesinde bir doktorun, acil servis personeline 'izinsiz ilk yardım eğitimi verdiği' gerekçesiyle kınanmasına tepki gösterdi. Sendikanın açıklamasında skandal iddialar da var!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2014 09:14
Acil Servis Sorumlusu Serum Takmayı Bilmiyor

Aktif Sağlık Sen Isparta Şubesi, Sütçüler ilçesinde bir doktorun, acil servis personeline 'izinsiz ilk yardım eğitimi verdiği' gerekçesiyle kınanmasına tepki gösterdi.

Sendikanın açıklamasında skandal boyutunda da bir iddia var. O iddiaya göre ilçedeki acil servis sorumluları serum takmasını dahi bilmiyor!

Aktif Sağlık Sen'in yaptığı açıklamada yer alan iddiaya göre, Sütçüler Devlet Hastanesi’ne bir süre önce kalp krizi şikayetiyle gelen bir hastanın, personelin müdahalede yetersiz kalması sonucu hayatını kaybettiği, bunun üzerine bir doktorun durumu başhekime ilettiği, ancak yönetimin duruma kayıtsız kaldığı öne sürülüyor.

Aynı doktor, acil serviste nöbetten çıkan ve nöbete girecek sağlık personeline ‘ilk yardım ve acil müdahale eğitimi’ verdiği ifade ediliyor. Doktorun söz konusu eğitim kapsamında acil servis personeline tıbbi cihaz ve malzemelerin nasıl kullanılacağını gösterip ilk yardım tekniklerini anlattığı kaydediliyor.

Ancak hastane yönetiminin 'personele izinsiz eğitim verdiği' gerekçesiyle doktor hakkında soruşturma başlattığı ve soruşturma sonucunda kınama cezası verdiği bildiriliyor.

Cezaya tepki gösteren Aktif Sağlık Sen Isparta Şubesince, yaşanan olayın ikinci bir örneğinin olmadığı diğer hekimlerin de aynı akıbete uğrayabileceği iddia ediliyor ediliyor.

Ancak, asıl skandal iddia bundan sonra... Aktif Sağlık Sen tarafından yapılan açıklamada; acil servis sorumlusunun serum takmasını dahi bilmediği, birçok personelinse yeni mezun veya tecrübesiz olduğu da sendikanın iddiaları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum