Acil Serviste Standartlar Yükseltiliyor

Isparta Devlet Hastanesi`nde, acil servisin muayene standartlarını yükseltmek için yeni bir acil servis yapılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2011 17:16
Acil Serviste Standartlar Yükseltiliyor

Isparta Devlet Hastanesi`nde, acil servisin muayene standartlarını yükseltmek için yeni bir acil servis yapılıyor.

Günde 500 hastanın başvurduğu acilin fiziki imkanlarının yetersiz olmasından dolayı hasta, hasta yakınları ve personel arasında zaman zaman tartışma ve kavgaların yaşandığı belirtildi. Yeni acilde hasta ambulanstan indirildikten sonra üç saniye içinde müdahale edilebileceğine dikkat çekildi.

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Okutan, yeni acil servisin 850 metrekarelik bir alanda hizmet vereceğini ve 6 bölümden oluşacağını belirtti. Okutan, bu sayede acil servisin yenilenerek daha fonksiyonel hale getirileceğini kaydetti.

Okutan, yeni acil serviste ambulans girişinin ayrı, normal acil hasta girişinin ayrı bir şekilde düzenleneceğini ifade ederek, `Mevcut acilimiz fiziki açıdan yetersiz olduğundan dar bir alanda hastalarımıza zor şartlar altında müdahale ederek tedavi etmeye çalışıyorduk. Hastalar, hasta yakınları ve doktorlar iç içe geçmiş durumdaydı. Hastalara sıra veriliyordu, ancak zaman zaman da kavgalar yaşanıyordu.` dedi.

Okutan, bütün bunların önüne geçmek için acili daha geniş bir alana taşımaya karar verdiklerini ifade etti. Okutan, yeni acilde cerrahi müdahale ve canlandırma odaları ayrı ayrı düzenlendiği gibi, röntgen ve ultrason bölümlerinde de ayrı yerde hizmet verileceğini anlattı. Okutan, `Hasta, ambulanstan alındıktan sonra aynı anda müdahale edilebilecek şartları oluşturacağız. Akşam saatlerinde yoğunluktan dolayı çalışma şartlarını olumsuz etkileyen durumları ortadan kaldırmak için bekleme salonları yapacağız.` diye konuştu.

Yeni hasta yönlendirme birimleri oluşturulacağını ifade eden Okutan, hastanın, girişten itibaren nereye gideceği, hangi bölümde müdahale edileceğinin sağlık personeli tarafından yönlendirilebileceğini vurguladı. Okutan, şunları söyledi: `Daha fonksiyonel bir acil sağlık hizmeti verilmiş olacak. Sağlıkta dönüşüme uygun standartta hasta müşahede salonları ve müdahale birimleri sağlanmış olacak. Günde acil servisimize 500`e yakın hastamız geliyor. Bazen aşıyor, ancak bu talep artışı nedeni ile bir acil standardı oluşturmak gerekiyordu.`

Okutan, yeni acil servis ile muayene standartlarının yükseltileceğin ifade ederek, iki ay içinde modern, daha fonksiyonel bir acil ile hastalara hizmet vereceklerini anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.