Açılışta Hazırlıklar Son Aşamaya Geldi

Isparta Belediyesi tarafından ekim ayında temeli atılan ve yapımı tamamlanan saatte 200 ton asfalt üretim kapasitesine sahip asfalt plenti ile yine 19 ay önce küçük bir atölyeden başlatılan ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2011 15:14
Açılışta Hazırlıklar Son Aşamaya Geldi

Isparta Belediyesi tarafından ekim ayında temeli atılan ve yapımı tamamlanan saatte 200 ton asfalt üretim kapasitesine sahip asfalt plenti ile yine 19 ay önce küçük bir atölyeden başlatılan ahşap ağaç oymacılığı sanatı ile elde edilen ürünlerin satışının yapılacağı El Sanatları Ürünleri Satış Mağazası’nın açılışı için gerçekleştirilen çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Isparta Belediyesi tarafından 5 Ocak 2012 Perşembe günü Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiyesi’nde saat 11.00’da açılışı yapılacak olan saatte 200 ton üretim kapasiteli çevre dostu yeni asfalt plenti fabrikasının çevre düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Çalışmalar kapsamında siloların bulunduğu yere beton dökümü, bölgeye ağaç fidanlarının dikimi ve yolda asfalt çalışmaları yapılıyor. Yine çevre dostu olan ve renkli asfalt üretebilen fabrika doğalgaz ile çalışacak. Bu kapsamda fabrika alanına doğalgaz hattının çekimi de gerçekleştirildi. 

Yine aynı gün açılışı IYAŞ Park AVM birinci katta saat 14.00’da açılışı yapılacak olan El Sanatları Ürünleri Satış Mağazası’nda da hummalı çalışma sürüyor. Üretilen ürünler satış mağazasına yerleştiriliyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediyeye kazandırılan saatte 200 ton asfalt üretebilecek asfalt üretim tesisinin Ispartalılara şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu. Belediye olarak yatırımların gece gündüz, cumartesi ve Pazar günleri de dahil mesai mefhumu olmaksızın devam ettiğini, bu çalışmalar kapsamında şehrin tüm altyapı ve üstyapısının yeniden ele alındığını dile getirdi. Üstyapı çalışmaları kapsamında kalıcı asfalt çalışmalarına başlandığını ve bu çalışmalara ek olarak asfalt üretim tesisinin de yenilendiğini aktardı. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü binasında 19 ay önce iş istihdamına yönelik olarak başlatılan ve Türk kültüründe önemli bir yer teşkil eden ancak günümüzde yok olmaya yüz tutan ağaç oymacığı el sanatlarının tekrar gün yüzüne çıkarıldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, üretilen ürünlerin her birine Isparta gülünün işlendiğini söyledi. 

Günaydın, 5 Ocak 2012 Perşembe günü saat 11.00’da Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiyesi’ne kurulan yeni Asfalt Üretim Tesisi ile saat 14.00’da IYAŞ Park AVM birinci katta açılacak olan El Sanatları Ürünleri Satış Mağazası’nın açılışına tüm Ispartalıların davetli olduğunu dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.