Açılmadan Kullanılmaz Hale Geldi

Yalvaç, Düzkır'da bulunan Kent Ormanı’na henüz resmi açılış yapılmadı eksiklikler tamamlanmadı ama şimdiden kullanılamaz hale geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2013 11:35
Açılmadan Kullanılmaz Hale Geldi

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilen Kent Ormanı çöp deponi alanına döndü. İlk yapıldığı günlerde halkın takdirini toplayan ve alternatif bir gezinti, piknik alanı olması ile yapımının tamamlanması sabırsızlıkla beklenen Kent Ormanına şu sıralar girmek büyük cesaret istiyor.

Her yeri çöp, içki şişesi ile dolu olan piknik yerlerine sinek ve diğer haşerelerden yaklaşmak neredeyse imkansız. Mangal yapmak için konulan barbekülerin çoğu ise kırılıp dökülmü durumda. İlk günlerde özellikle hafta sonlarında ailelerin sıklıkla ziyaret ettiği Kent Ormanı şu sıralar sadece çilingir sofrası kuran akşamcılara hizmet verir hale geldi.

BELEDİYEYE DEVİR EDİLDİ
Yapımı tamamlandıktan sonra Orman Genel Müdürlüğü oluru ile Kent Ormanı 10 yıllığına Yalvaç Belediye Başkanlığına devir edildi. Her türlü alt yapının yapılması ve piknik masalarının konulması, yolun asfaltlanması işi de belediyeye ait olacak şeklinde sözleşme imzalandı.

BELEDİYE İHATA İSTİYOR ORMAN ÖDENEK YOK DİYOR
Belediye Başkanlığı gerekli alt yapı çalışmalarına Kent Ormanı çevresine dikenli telle ihata yapılmasını istedi. Yapılan keşifte istenilen işe 200 bin lira gibi bir ödenek gerektiği ancak ödenek olmaması sebebiyle bunun şimdilik mümkün olmadığı belirtilirken belediye ise ihata yapılmadan belirtilen işleri yapmanın bir anlamı olmayacağını savunuyor. Başkan Tekin Bayram bu eksiklikler giderildikten sonra piknik alanına bir görevli vereceklerini ve düzenli temizleneceğini söyledi.

KÖPEKLERDE RAHAT VERMİYOR
Kent Ormanı içerisinde çöpler, sinek ve heşeratın yanında bir de devasa çoban köpekleri cirit atıyor. Mangal kokusunu duyarak çevreden piknik alanına gelen köpekler özellikle çocukların korkmasına neden oluyor.

YAKINDA TESİSLERE DE ZARAR VERİLİRSE ŞAŞMAYIN
Kent Ormanı’nda çocuk oyun grubu, mescit, lavabolar ve bir de kafeterya gibi tesislerle çevreye konulmuş musluklar bulunuyor. Yaşanan olumsuzluklar nedeni ile ailelerin ayağının buradan kesilmesi sonucu ıssızlaşacak alanda kötü niyetli kimselerin bu tesislere zarar vermesinden endişe duyuluyor.

Vatandaşlar binlerce lira harcama yapılarak oluşturulan tesisin daha kötü duruma gelmeden koruma altına alınması ve eksikliklerin bir an evvel giderilerek buraya bir görevli verilmesinin yerinde olacağını savunuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum