Acımız Büyük!

Isparta Yargı Mensupları İstanbul’da teröristler tarafından rehin alınarak odasında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2015 16:13
Acımız Büyük!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın terörist bir saldırı sonucu şehit edilmesine Isparta sessiz kalmadı. Isparta Adalet Sarayı önünde toplanan hakim, savcı, avukat ve diğer yargı mensupları yaşanan olayı kınadı. Isparta Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü kutlama programlarının tamamını iptal etti. Yarın ise saat 11:00’de Adalet Sarayı önünde şehit olan yargı mensupları için helva ikramı yapılacak.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde dün yaşanan ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle sonlanan olaylar Isparta yargı mensupları tarafından da kınandı.

DHKP-C isimli terör örgütü mensupları tarafından rehin alınan ve odasında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için bir anma töreni düzenleyen Isparta yargı mensupları Adalet Sarayı önünde toplandı.

Burada bir açıklama Yapan Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, “31 Mart 2015 günü İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan hain saldırıyı kınıyoruz. Saldırı Yalnız C. Savcımıza değil Tüm Yargıya yapılan bir saldırıdır. Yargının Kurucu unsurlarından olan Biz Avukatlar bu saldırının aynı şekilde bizlere yapılmış olduğunu kabul ediyoruz. Hâkim ve Savcılara Yapılan Saldırılar gibi, Avukatlara yapılan ve çoğu zaman kamuoyunda dahi yer almayan saldırılar bizi yıldıramaz” dedi.

Gökmenoğlu, “Acımız Büyük; Isparta Baro Başkanlığı olarak önceki yıllarda aynı şekilde katledilmiş olan meslektaşımız Av. Fatma Sevük’ü de bu vesile ile rahmet ve minnetle anarız. Biz Bu acıyı yaşadık ve ülkemizin her yerinde de benzer olayları an ve an yaşamaktayız. Bu saldırı bir Terör saldırısıdır, kim ve kimlerden, ne ve ne şekilde gelirse gelsin bu hain saldırının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Terör Olayının şekli şemali, hiç önemli değildir önemli olan Terör olayının aydınlatılması ve Teröristlerin yakalanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaylar sonrası teröristlerin avukat cüppesi giydiği iddiasından yola çıkarak avukatların kamuoyu önünde yargılanmaya çalışılmasına da değinen Gökmenoğlu, “Terör olayının gerçekleştirilmesinde suç aleti gibi lanse edilen!, bir Avukat Cübbesi, Bir Hakim, Savcı Cübbesi veya da Bir Polis Üniforması oldu diye Terörü ve Teröristi değil de onun olayda kullandığı suç aletinin mensuplarını kamuoyunda yargılamak yerine, bu terör olayını gerçekleştiren kişilerin arkasında bulunan asıl failleri bir an evvel Yargıya teslim etmek gereklidir. Kullanılan suç alet ve aletleri hangi meslek gurubuna ait olursa olsun bunun hesabını verecek olanlar, o kıyafetin mensupları değil, onu bir şekilde elde ederek, suç aleti olarak kullanan Teröristlerdir” dedi.

Gökmenoğlu, “Biz Isparta Baro Başkanlığı olarak Her zaman olduğu gibi bu günde bu olayın takipçisi olacağız, Hâkim ve Savcılara ve hatta Yargı çalışanlarının tamamına yapılan saldırı bizlere, Avukatlara yapılmış sayılır. Yine Biliyoruz ki Avukatlara yapılan saldırı da aynı şekilde yargının diğer unsurları olan Hâkim ve Savcılara yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, “Son olarak; Dünkü Vahim olayda Katledilerek Yaşamını yitiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesi ile Tüm Yargı mensuplarına bu olayın takipçisi olacağımıza ant içiyoruz” ifadelerini kullandı.


5 Nisan Avukatlar Günü programının tamamının iptal edildiğini de açıklayan Gökmenoğlu, “Dün yaşanan bu acı ve elem olay nedeni ile 05.04.2015 günü kutlayacağımız Avukatlar Günü etkinliklerimizin tamamını iptal ediyoruz” dedi.

Öte yandan Isparta Barosu yarın Adliye Sarayı önünde şehit edilen yargı mensupları anısına saat 11:00’de helva ikramında bulunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.