Açtığı Yolda Gösterdiği Hedefe Durmadan Yürüyeceğiz

CHP Gençlik Kolları üyeleri dün düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla hükümetin demokratikleşme paketini protesto etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2013 10:41
Açtığı Yolda Gösterdiği Hedefe Durmadan Yürüyeceğiz

CHP Gençlik Kolları üyeleri dün düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla hükümetin demokratikleşme paketini protesto etti.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Murat Mer Karaman, yaptığı açıklamada "Cumhuriyet tarihinin en büyük ayıplarını ve kayıplarını AKP döneminde yaşadığımız tüm gerçekliğiyle yine gözler önündedir. 12 Eylülün çocukları bugün de can almaya, işkence etmeye, halkın isteklerine kulak asmamaya, annelerin feryatlarını duymamaya devam ediyor. İleri demokrasi denilen yalanı duyduğumuz o günden bu yana hemen hemen her gün üniversitelerde, liselerde, mahallelerde hatta ilkokullarda bile fişlemeler baskılar daha da arttı. Bugün ise “ demokratikleşme paketi “ adı altında darbelere sözde savaş açan AKP hükümeti muhteşem 11 yılını kendi sivil darbesiyle, bugünden geleceğimizin genetik yapısına müdahalede bulundu. Demokratikleşme dediği gün bile bir arkadaşımızı daha bu dünyadan uğurladık. Bu paketle demokratikleştiğini belirten başbakan, bu paketle halkın sesine kulak vereceğini söylerken, 11 yıllık iktidarında halkın feryadını her seferinde kulak ardı ederek, bir kez daha, halkımızın iktidarı olmadığını kanıtladı" dedi.

Karaman, "Gelin, hep birlikte özgür ve demokratik bir ülke kuralım
BİZ HAZIRIZ! “ dediğimizde sırf muhalefet öneriyor diye reddeden AKP, samimiyetsizliğine ve yalanlarına bir yenisini daha eklemiş bulunuyor. Bunun yanında milli değerlerimize balta vurmaya devam ederek, ilkokullardan andımızı kaldırıyor. AKP hükümeti kimle mücadele etmesi gerektiğini öğrenene kadar mücadelemiz sürecektir. Biz bilmekteyiz ki, tarih yeniden yazılmaya mahkumdur ve biz ulu önder Atatürk’ün, açtığı yolda gösterdiği hedefe, durmadan yürüyeceğimize AND içtik. Cumhuriyetimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm gericiler, gençliğin tokadını tez elden yiyeceklerdir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum