Ada Sakinleri Yeni Sallarına Kavuştu

Isparta Şarkikaraağaç ilçesi Gedikli köyüne bağlı ve 253 kişinin yaşadığı Mada Adası sakinleri yeni sallarına kavuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2011 13:49
Ada Sakinleri Yeni Sallarına Kavuştu

Isparta Şarkikaraağaç ilçesi Gedikli köyüne bağlı ve 253 kişinin yaşadığı Mada Adası sakinleri yeni sallarına kavuştu.

Isparta İl Özel İdaresi bir süre önce ada sakinlerinin kullandığı ancak eskimesinden dolayı tehlike arz eden salın yerine yenisi yapmak için çalışma başlatmıştı. 20 bin liraya yapılan yeni sal Vali Memduh Oğuz, tarafından köylülere teslim edildi.

Oğuz, Mada Adası’nı geçen ay ziyaret ettiğinde halkın kendisinden göldeki ulaşımı sağlayabilmek için yeni bir sal istediğini, bunun üzerine yeni bir sal yapılması talimatını verdiğini söyledi. Oğuz, "İl Özel İdaresine işçilik hariç 20 bin liraya yeni bir sal yaptırdık ve salımızı bugün suya indirdik. İhtiyaçlar bitmez. Daha önceden salı motorlar vasıtasıyla çekiyorlarmış, şimdi de salın daha kolay gidip gelmesi için teleferik sistemi istiyorlar." dedi.

Gedikli Köyü Muhtarı Ali Rıza Çam da yeni sal için tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, eski salın can güvenliği açısından ciddi bir tehlike oluşturduğunu kaydetti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal da 9,6 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde, yüzeysel alanı 48 metrekare olan yeni salın 7 ton demirden yapıldığını anlattı. Uysal, salın 13 ton taşıma kapasitesi bulunduğunu ve suya dayanıklı boya maddesinden yapıldığını belirtti.

Gedikli köyü ziyaretinden sonra balıklı suyun bulunduğu Aslandoğmuş köyüne giden Vali Oğuz, suyun çıktığı yerde incelemelerde bulundu. Memduh Oğuz, "Bu su bir nimet, değerlendirmek lazım. Suyun daha önce tahlil edildiğini söylüyorsunuz, yeniden kapsamlı tahlillerden geçirerek burayı değerlendirelim. Bu su içme suyu olmaz ama kaplıca suyu olabilir. Ayrıca burada bulunan balıklarda çok önemli, insan vücudundaki yaraları temizlediklerini söylüyorsunuz. Ülkemizde buna benzer bir iki yerde kaplıca var, buraya da suyun debisine göre 10 odalı güzel bir tesis yapılabilir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum