Adalet Yerlerde Sürüklendi

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde 49 avukatın cübbeleri ile birlikte yaka paça gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gökmenoğlu, “, bu gün biz kendimizi savunmayacağız, bu gün Savunma sırası sizde” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2013 15:17
Adalet Yerlerde Sürüklendi

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde 49 avukatın cübbeleri ile birlikte yaka paça gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

SAVUNMA SAVUNULACAK DURUMA GELMİŞTİR
Av Gökmen Gökmenoğlu, “Malumunuz Dün İstanbul Çağlayan Adliyesinde 49 Meslektaşımız cübbeleri ile birlikte yaka paça gözaltına alındı, darp edildi; Sayın Basın mensupları bu güne kadar biz sizleri kendimizden gördüğümüzü her platformda ifade ettik gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımızın her daim yanında olduk, mesleklerimizin çile ve zorluklarını aynı olduğunu hissettik, yeri geldi destek verdik yeri geldi sizleri de savunduk, bununla yetinmedik, Emniyet Teşkilatımıza ve Güvenlik Güçlerimize yönelik saldırıların da karşısına dikildik, kimse bizi Emniyet Teşkilatımızla karşı karşıya getirmeye çalışamaz. Avukatlar halkın sesi olarak, onların alacaklarında, borçlarında, hukuki her türlü sıkıntılarında da halkımızın yanında olduk, tutuklanan, gözaltına alınan Vatandaşlarımızın her dakika ve her saat yanlarında olduk, ifadelerinde karakollarda ve son aşama olan cezaevlerinde bile onlarla yan yana olduk, yeri geldi alacaklıyı savunurken borçlu tarafça yeri geldi borçluyu savunurken alacaklı tarafça eleştirildik; yeri geldi davacı ve şikayetçiyi savunurken sanık veya davalı tarafça, yeri geldi davalı veya sanık yanındayken sanık veya davacı tarafça, Sadece görevimizi yaptığımız için yerildik, yerden yere vurulduk, hatta yeri geldi Suçu değil, müvekkilimizi savunduk diye tehdit edildik, darp edildik ve hatta canımıza kast edilip öldürüldük. Biz bunları Avukatlık yeminimiz gereği ve savunmanın kutsallığına inandığımız için yaptık, çünkü biz Halkın ve Hakkın Avukatı, Yargının üç ayağından biri olarak yaptık” dedi.

“Avukatın susturulması halkın susturulmasıdır” diyen Baro Başkanı Gökmenoğlu, “Avukatın susturulması Sizlerin yani Halkın susturulmasıdır, çünkü son yaşanan olay aslında bize değil Halkın sesine savunma hakkına yani sizlere, sizlerin savunma hakkına yapılmıştır, bu gün biz kendimizi savunmayacağız, bu gün Savunma sırası sizde. Önceki basın açıklamalarımızın hepsinde yaşanan olaylar karşısında itidalli temkinli ve sağduyu ile hareket edilmesi çağrısında bulunmuştuk, yine aynı telkinlerde bulunuyoruz, yorumlarımız samimi ve içten, İstanbul da ki meslektaşlarımızın göz altına alınmasını Avukatlık kanun 58 ve Anayasanın 26. maddesi dikkate alınarak, savunulmasını ve yorumunu siz yapın bu gün savunmayı bizler adına asıl savunmanın sahipleri olan sizlere bırakıyoruz; Çünkü meslektaşlarımızın gözaltına alınması aslında size, yapılmıştır, savunmanın göz altına alınması HALKIN VE HAKKIN sesine yapılan gözaltıdır, bu gün savunma savunulmak zorunda kalmıştır, her kes savunmaya ihtiyaç duyabilir, kimse bizi Emniyet Teşkilatımız ile Karşı karşıya getirmeye çalışmasın” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum