Adaylarını Açıklayamıyorlar

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Ak Parti’nin ilçe ve belde belediye başkan adaylarını sürekli geciktirmesini ilginç bir nedene bağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2014 16:04
Adaylarını Açıklayamıyorlar

Hemen hemen tüm partilerin İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan adaylarını açıklamasına rağmen, iktidar partisi olan Ak Parti’nin ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklamaması değişik değerlendirme ve yorumlara neden oluyor.

GENÇAY; “AKP HÜKÜMETİ KENDİNİ AKLAMA DERDİNDE”
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, bu durumu Ak Parti hükümetinin bugünlerde yaşadığı olumsuzluklara bağladı. Başkan Gençay; “Bilindiği gibi ülke bugünlerde 17 Aralık’ta yapılan ve içinde başta Halk Bankası olmak üzere bazı Bakanların çocuklarına kadar uzanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile çalkalanıyor. Hükümet de, yine başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlar ve partililer söz konusu operasyonla ilgili kendilerini milletin önünde aklamak için gece - gündüz demeden çalışıyor ve açıklamalarda bulunuyorlar.

“AKP, İLÇE VE BELDELERİ UNUTTU”
Operasyonu yapan savcılar ve emniyeti karalayan ve işin komplo olduğunu iddia eden Başbakan Erdoğan ve hükümet, hemen hemen tüm partiler ilçe ve belde belediye başkanlarını açıklamasına rağmen ilçe ve beldelerin adaylarını bir türlü açıklayamadı. ‘1 Hafta içinde açıklanır’ , ’10 gün içinde açıklanır’, ’15 Ocak’ta açıklanacak’ gibi beyanatların ardından şimdi de bu konuda basında yer alan haberlere göre; AKP’nin İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarının gelecek hafta açıklanacağı belirtiliyor. Yani, olay hafta, 10 gün, 15 Ocak derken daha da ileri bir tarihe daha ötelenmiş görünüyor.

“BU GİDİŞLE ADAY AÇIKLAYAMAYACAKLAR”
Oysa daha geçtiğimiz gün iktidar partisinin bir Milletvekili, bu konuda son aşamaya gelindiğini ve adayları belirleme komisyonunun aday listelerini bugünlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacağını açıklamıştı. Demek ki, 17 Aralık operasyonu hükümeti derinden etkiledi ki, AKP hükümeti adaylık sürecini, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklama konusunu bir kenara koyarak kendini aklama derdine düştü. Eğer, durum böyle giderse AKP sanıyorum adaylarını bile açıklayamadan seçimlere girecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum