ADD' de “Tandoğan” Kapışması

ADD Genel Başkanı seçildikten sonra “Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız” sözü veren Tansel Çölaşan, CHP'nin son Tandoğan Mitingi'ne katıldı. Çölaşan'a kendi şubesinden bile “İlkeli ol” çağrısı geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2012 18:50
ADD' de “Tandoğan” Kapışması

CHP'nin 4+4+4 eğitim teklifine tepki göstermek amacıyla düzenlediği Tandoğan Mitingi'ne katılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) karıştı. ADD Isparta Şube Başkanlığı, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ı CHP'nin kuyruğuna takılmakla suçladı.

ADD'DE “TANDOĞAN” KAPIŞMASI
ADD Isparta Şube Başkanlığı adına Mahmut Özyürek, CHP'nin Tandoğan Mitingine katılan ADD Genel Başkanlığı'na bir bildiri gönderdi. Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilen CHP mitinginin hatırlatıldığı bildiride, kesintili eğitim karşısında güç birliği yapılması gerektiği, ancak bunun CHP'nin arka bahçesi gibi davranarak olmaması gerektiği vurgulandı.

ADD Genel Merkezi'nin tüm şubelere gönderdiği genelgesinde “etkinliğimiz” ifadesinin yer aldığı bildiride, “ADD kendi tüzel kişiliğini öteleyerek CHP'nin yan örgütü durumuna mı gelmiştir? Eğer bu sav doğru değilse, örgüte durumun örtülü anlatımına neden gerek duyulmuştur? Yani, CHP'nin düzenlediği etkinliğe destek verilmesinin uygun olacağı niçin açıklanmamıştır” ifadelerini kullanıldı.

“İLKELİ OLUN” ÇAĞRISI
“ADD tüzel kişiliğini örtülü anlatımla ve ilkesiz bir anlayışla kimilerinin düzenlediği eylemlerin peşine takmanın örgütümüze büyük zarar verdiği/vereceği ortadadır” denilen bildiride, şu ifadelere yer verildi: “Örneğin bir yıl önce Van şubemizin salona alınmaması, 18 Mart etkinliklerinde ADD Çanakkale şubesinin stadyuma alınmaması gibi olumsuzluklar unutulmamıştır. Bu nedenle ADD tüzel kişiliğini görmezden gelenlerle eylem ve işbirliği yapılırken daha özenli, ilkeli ve örgütün saygınlığının korunması önceliğimizdir.

‘ARKA BAHÇE OLMAM' demişti
Tansel Çölaşan, genel başkan seçildikten sonra verdiği ilk röportajında, faaliyetlerinin hukuki temelde yürütüleceğini belirterek, “ADD, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olamaz, olmayacaktır. ADD üyesi, bir siyasi partide üye olabilir kuşkusuz. Ama birini diğerine geçmek için basamak yapmak çirkin bir davranış olur” sözü vermişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.