ADD Demokrasi Şehitlerini Andı

ADD Demokrasi Şehitlerini Andı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2016 17:27
ADD Demokrasi Şehitlerini Andı

Atatürkçü Düşünce Derneği, Uğur Mumcu'nun katledilişinin 23'üncü yıldönümü, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın katledilişinin ise 15'inci yıldönümü nedeniyle bir anma programı düzenledi.

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen program Ezgi Kültür Sanat Kafe'de gerçekleşti.

Dernek Başkanı Batuhan Güldiken, burada yaptığı konuşmada "Uğur Mumcu ve katledilen bütün devrim şehitlerimiz Atatürkçü, Cumhuriyetçi, aydınlanmacı, demokrat, antiemperyalist, laik ve bağımsızlık aşığıydı. Laiklik karşıtlarının ve halkın parasını soyanların önünde birer engellerdi. Bu değerli beyinlerin düşüncelerini ve kararlılıklarını yenemeyeceklerini anlayan insan azmanları onları yok etmeyi uygun gördüler. Mustafa Fehmi Kubilay’ı, Bahriye Üçok’u ve nicelerini katledenler, Aziz Nesin’e ölüm fermanı çıkaran, Sivas’ta 37 canımızı diri diri yakan gerici yobazlar ve halk düşmanı çıkarcılar Mumcu’yu tehlikeli görmüşlerdir. Onlarca yıldır katillerinin yakalarına yapışamadık. Cemaat, tarikat müritleri, Atatürk’e hakaret eden soysuzlar, hepsi ortada, medyada, sokakta, Mumcu’nun, Üçok’un Kışlalı’nın, Aksoy’un katillerinin kalemşörleri hergün ekranlarda, kimi yönetim koltuklarında karşımızda. Onlar korkmaya devam etsinler. Çünkü Muammer Aksoy’lar, Bahriye Üçok’lar, Uğur Mumcu’lar düşünceleriyle, mücadele azimleriyle, kararlılıklarıyla bugün yaşıyor, yarın da yaşayacaklar... " dedi.

Konuşmaların ardından Uğur Mumcu'nun çeşitli tarihlerde Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazıları okundu. Program şiir ve müzik dinletisi ile noktalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.