ADD’den 23 Nisan Mesajı

Isparta Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Mahmut Özyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2012 11:23
ADD’den 23 Nisan Mesajı

Isparta Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Mahmut Özyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi.

““Bizi yok etmek isteyen emperyalizme ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı milletçe” mücadele’yi yönetip yönlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. yıl dönümündeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bir yandan işgalcilere karşı verilen ulusal kurtuluş savaşı yönetirken diğer yandan yasama faaliyetleri doğrudan meclis hükümeti gibi yönetmiştir. Bu nedenle TBMM’nin Anadolu’daki Aydınlanma Devriminin temellerini atan, saltanat kurumuna ve çağdışı kalmış yönetim sistemine karşı demokrasi savaşımının verildiği bir kurumdur aynı zamanda.

Ancak 2012 Türkiyesi’nde kanla irfanla kazanılmış , Dünyaya örnek bir bağımsızlık savaşından doğmuş onurlu bir geçmişin ürünü ulusal egemenliğe yönelik tehdit doksan yıl öncesi kadar yaşamsal düzeydedir. Batıya karşı savaşla kurulan ülkemizi yeniden batının kucağına oturtan zihniyet erbabı iktidardadır.

Bu iktidar, 1920’lerdeki işbirlikçi anlayışın utanılası mirasçısı ve günümüzdeki temsilcisi olarak şuan egemenliği ulusun elinden tekrar alınarak çağdışı bir anlayış doğrultusunda tek adam anlayışına, lider vesayetine devredilişine yol hazırlama çabasındadır. Emperyalizme ve gericiliğe; ülkeyi ve ülkenin tüm kurumlarını teslim etmek istemektedir.

Bugün ne yazık ki; 23 Nisan 1920 yılından yine 92 yıl sonra Türkiye’de yetki, güç ve iktidar sahibi olanlar, milli güçlere saldıran, o günün mandacılığını sömürgeciliğini kabul eden hainlerin torunlarıdır. Hainleri anan övgüler düzen ihanet örgütleri halkımıza zehir şırınga etmektedirler.

Atatürk’ün Meclisi; intikam hisleriyle ülkenin yeraltı yerüstü kaynaklarını yabancılara devretmekten çekinmeyenlerce işgal edilmiştir. O günün vatanseverlerince oluşan meclis bugün Türk düşmanı mandacıların etnik kimlik, din ve çağdaş değerler istismarcısı güruhça doldurulmuştur.

O dönemde olduğu gibi yine; kutsal din duygularını istismar ederek dış güçlerin desteği ile iktidara gelmiş kin, öfke ve nefretle dolu olanlar, Türk Devleti’nin ve Türk Milleti’nin değerlerine saldırarak dağıtmaya, etkisizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya yönelmişlerdir.
Türk Milleti yerine Vahhabi Arapçılığını din diye benimseyen İngiliz, Fransız, Amerikan şer güçlerinin uşaklığını iktidar için olmazsa olmaz gören çarpık zihniyet sahibi ucube tiplerden oluşan kadrolar yetki, güç ve iktidar sahibi olmuşlardır. 23 Nisan 1920’lerde ki ruh artık bu gün yitirilmiştir.

23 Nisan ruhunun yeniden “ülke sathı mahallinde” ayağa kaldırılması, diriltilmesi zorunluluğu yakıcı bir görev olarak Atatürkçülerin, yurtseverlerin önündedir.
Hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu topraklarda, yüzyıllar boyunca farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlar bir arada, huzur içinde yaşamıştır. Ülkemiz böylesine zengin bir kültürü barındıran eşsiz bir coğrafyadır. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz, ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır.
Tüm etnik unsurlar, Türk Milletini oluşturur. Türklükten, Türk Milleti’nden rahatsızlık duyan kanı bozuk hainlerin dün olduğu gibi, bugün de, yarın da ihanetlerinin bedelini ödeyecekleri asla unutulmalıdır.

Yurttaşlarımız etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu Türk Milletinin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunun bilinciyle yarınlara güvenle yürüyecektir. Bu ülke, Türkiye hepimizindir. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin bu konuda sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inancımız tamdır.

Milli ruhun yeniden dirilip, ayağa kalktığı günlerdeyiz. Dün olduğu gibi bugünde yarında birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolleri ülke topraklarında parlayacaktır.
Yüce Türk Milleti; bağımsızlığının, özgürlüğünün gerçek savunucularının her koşulda ve ortamda var olduğu ve olacağı konusunda asla endişeye düşme.
Sabırlı Türk Milleti’nin bugünler için yetiştirilmiş evlatları; iç ve dış hainlere karşı yürüteceğimiz bağımsızlık ve özgürlük savaşımında kuşkusuz başarılı olacaktır. Yeniden kazanılacak bir bağımsızlık, yeniden kurulacak bir cumhuriyet ve ulusal egemenlik mücadelesinin neferleri olarak 92. Yılında Ulusal Egemenliğimizi bize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, düşün ve silah arkadaşlarının saygın anıları önünde eğiliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.