Adres Taşıyarak Öğrenci Kaydettirenler Yandı!

Adres Taşıyarak Öğrenci Kaydettirenler Yandı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2017 10:56
Adres Taşıyarak Öğrenci Kaydettirenler Yandı!

Merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Şehmus Günaydın, adres taşıyarak öğrenci kaydı yaptırılmaması konusunda uyarıda bulundu ve bu konuda gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi. 

Vali Şehmus Günaydın tarafından her ay gerçekleştirilen merkez mahalle ve köy muhtarları toplantısı düzenlendi. Toplantıda İl Özel İdaresi ve Belediye Başkanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

Toplantıya 67 muhtar katılırken Vali Günaydın muhtarlara tek tek söz vererek talep ve önerileri dinledi. İletilen taleplerle ilgili beraberindeki yetkililere not aldıran Vali Günaydın sorunların çözümü konusunda ilgililere geri dönüş yapılması talimatı verdi.
Toplantıda söz alan muhtarlar Vali Günaydın’a daha önce iletilen taleplerin çözülmesinden dolayı teşekkürlerini ileterek vatandaşların köy ve mahallelerine davetini ilettiler.
Muhtarların görüş ve önerilerini dinleyen Vali Şehmus Günaydın toplantıda yaptığı konuşmada her ay muhtarlarla bir araya geldiklerini ve mahalle ve köylerin sorunlarını konuştuklarını belirterek, toplantılarda ortaya konulan tüm konuları titizlikle takip ettiklerini söyledi. 

“ADRES TAŞIYARAK ÖĞRENCİ KAYDI YAPTIRMAYIN”
Vali Günaydın “ Bize iletilen sorunlarla ilgili muhtarlarımıza muhakkak geri dönüş yapılmakta. Şimdi sizleri dinlerken iki sorun ortaya çıktı. Birincisi adres taşımayla öğrencinin kendi bulunduğu mahalledeki okula değil de başka bir okula kayıt yaptırması. Bazı okulların bu nedenle aşırı şekilde öğrenci alması birçok sorunu gündeme getiriyor. Kapasitesi Bin öğrenci olan okulları kontrol etmek, çocuklarımızın emniyetini temin etmek gittikçe zorlaşıyor. Bir okulumuzun sınıfında 12 öğrenci varken başka bir okulun sınıfında 38 öğrenci var ise bu yanlışı biran önce düzeltmemiz lazım. Buradan ailelerimize sesleniyorum yarın okul kayıtlarımız başlayacak hiçbir aile adres taşıyarak veya misafir vatandaş olarak başka bir yere kaydını götürmesin. Bakın bu şekilde yapılan tüm kayıtlar incelenecek ve bu konuda bu şekilde öğrencisini kayıt yapan velimizle ilgili gerekli işlemler yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle ailelerimizin mağdur olmaması için herkes ikamet ettiği bölgedeki okula çocuğunu götürüp oraya kaydedecek. Bizim eğitimde kaliteyi yükseltmemiz için, daha güvenli ortamda eğitim öğretim faaliyeti yürütebilmek bu çalışmayı yapmak zorundayız. Bakın siz merkezdeki bir okula çocuğunuzu kaydettirip, merkezden çok uzak bir yerde ikamet ediyorsanız çocuğunuzu kontrol etme şansınız asgariye iner. Velilerimiz gönül rahatlığıyla bütün okullarımızda kayıtlarını yapabilirler. Bizim buradaki görevimiz ilimizin genel olarak eğitim kalitesini yükseltmek. İki tane okulunun kalitesini yükseltmekle eğitim kalitesini yükseltemeyiz. Bu son derece yanlış bu sorunu hep beraber çözeceğiz arkadaşlar. 

“GENÇELERİMİZİ UYUŞTURUCUDAN UZAK TUTMALIYIZ”
İkinci ve diğer bir önemli konu da uyuşturucuyla mücadele, bakın toplumuzda büyük yaralara neden olan illete çocukları bulaşmış aileler tüm enerjilerini ve zamanlarını harcayarak çocuklarını kurtarmaya çalışırlarken bizlerde kurumların yöneticileri olarak, muhtarlar olarak gereken desteği vermek zorundayız. Halk günlerinde her hafta istisnasız uyuşturucu maddelerle ilgili bu konu bizlere iletiliyor. Gençlerimizi bu illetten kurtarmak için, çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek için hepimize büyük görevler düşüyor. Biz bu olayı bu mücadeleyi işlerimiz içerisinde birinci sıraya yazmalıyız. Bizim ön önemli görevimiz bu arkadaşlar. Özellikle metruk binaların Belediyemiz veya İl Özel İdaremiz tarafından biran önce yıkılması gerekiyor. Bu konuda gereken talimatları verdik. Şartlar oluştuğu zaman kurumlarımız bu metruk binaları yıkıyorlar ve yıkmaya da devam edecekler. Ancak bu tür binalarda böyle faaliyetler yapıldığı zaman mutlaka ve mutlaka sizin veya mahalle sakinlerinin ilgili birimleri araması gerekiyor. Bu olayları biz görmeyelim aman bulaşmayalım anlayışıyla hareket edersek bu yarın öbür gün hepimizi etkiler. Daha kararlı olacağız, daha çok çalışacağız ve bu sorunu asgariye indirmemiz lazım. Gençlerimizin tedavi olduktan sonra da nasıl bir hayata adım atacakları konusunda gerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce gerek Emniyet Müdürlüğümüzce ve Sağlık Müdürlüğümüzce çalışmalar yaparak tedbirler alıyoruz. Bunun yanında önleyici tedbirler konusunda da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve ailelerimizin gereken çalışmaları en üst seviyeye çıkarması lazım.

“VATANDAŞLARIMIZA DAİMA KAPINIZ AÇIK OLSUN”
Bizim bazı olayları görmezden gelme şansımız ve lüksümüz yok. Toplumu ilgilendiren, ülkemizi ilgilendiren, milletimizi ilgilendiren her olay bizim için önemlidir ve anında o olaylarla da ilgilenmek bizim en büyük görevimizdir. Biz bunun için görev yapıyoruz bunun için varız. Vatandaşımız bunun için sizi seçti, devletimiz bunun için bizi görevlendirdi. Sorunlarımızı çözeceğiz, ülkemize ve milletimize en iyisini vereceğiz. Bunu yaparken de iş birliği içerisinde hareket edeceğiz. Ancak çözemediğimiz sorunlar elbette ki olabilir bunların çözülmemesi ilgilenmediğimiz anlamına gelmez, sorunların çözümü için sonuna kadar mücadele edeceğiz. 
Vatandaşlarımıza daima kapınız açık olsun, onlarla görüşün sorunlarını dinleyin. Çünkü sorunlarına çözüm arayan vatandaşlarımızın ilk uğrayacağı kişi muhtarlarımızdır.

Vatandaşlarımızın sorunlarını ilgili birimlere aktaralım, ulaştığınız kurumlar sorunla ilgilenmediği zaman mutlaka bizim haberimiz olsun. Vatandaşı dinlemek bizim görevimizdir. Biz Isparta’da yaşayan hemşehrilerimize hizmet etmekle görevliyiz. Bizim var olma nedenimiz hizmet etmektir. Vatandaşlarımızın dertlerimi dinleyerek çözüm bulmak bizim başlıca görevimiz ve en önemli görevimizdir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum