AFAD Cana Dokunuyor

AFAD Cana Dokunuyor: İhtiyaç Olan Her Yerdeler

Yayınlanma:
AFAD Cana Dokunuyor

Isparta AFAD Müdürü Osman Çelik, 2023 yılında 60 olaya müdahale ettiklerini ve 124 vatandaşın hayatını kurtardıklarını söyledi.

AFAD olarak trafik kazalarına, arama kurtarma faaliyetlerine, her türlü afet sonrası acil yardımlarla, afetzedelerin barınma, yeme-içme gibi birçok konularda vatandaşın hizmetinde olduklarını belirten Çelik, bunun yanında eğitim faaliyetleri sürdürdüklerini de kaydetti.

Isparta’da 2022 yılında 175 Bin, 2023 yılında da ise 260 Bin kişiye afet eğitimi verildi. Afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yaptıkları çalışmaları anlatan Çelik, “Afet öncesi çalışmalarımızda, afet olmadan önce olası afetlerle ile ilgili planlama çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili şu an yürürlükte olan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) dediğimiz plan kapsamında çalışmaları tüm kurumlarımızla birlikte yürütüyoruz. Ayrıca İl Risk Azaltma Planı (İRAP) afet öncesi hazırlıklarımız oluyor. Afet Öncesi eğitim çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşımız, esnafımız, muhtarlarımız her kesime afet eğitimleri veriyoruz.

Ayrıca arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarına veya bizle bu konu ile ilgili talebi olan kurumları akredite ediyoruz. Afet sonrasında ise iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Afet sonrasında çadır ile başlayıp, konteynır ve kalıcı konut yapımına kadar, vatandaşlarımız afetten sonra normal hayatına dönmesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Müdür Çelik, 2023 yılında yangın felaketi için ise 18 vatandaşa 687 Bin lira yardımda bulunduklarını ifade etti.

ISPARTA AFAD KAYA ISLAHI KONUSUNDA TECRÜBE SAHİBİ

Isparta AFAD’ın kaya ıslahı konusunda Türkiye’de öncü olduğunu ifade eden Müdür Çelik, Eğirdir’in Menderes Mahallesi’nde Türkiye’nin en büyük kaya ıslahı projesini tamamladıklarını söyledi.

Yeni kaya ıslahı projelerini de sürdürdüklerini belirten çelik, aynı zamanda Mardin, Afyon, Denizli, Muğla, Antalya, Şırnak gibi birçok illere kaya ıslahı konusunda yardımcı olduklarını ifade etti. Müdür Çelik, açıklamasında; “Eğirdir Menderes Mahallesi’nde Türkiye’nin en büyük Kaya Islahı projesi vardı, onu tamamladık. Yine Eğirdir İmaret Mahallesi’nde, Menderes Mahallesi’ndekinden daha büyük bir kaya Islahı projesi var bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.