Afet Bölgeleri Siyasi Kavga Sahnesi Değildir

Afet Bölgeleri Siyasi Kavga Sahnesi Değildir

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2021 15:48
Afet Bölgeleri Siyasi  Kavga Sahnesi Değildir

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı ve beraberindeki heyet Sütçüler’de devam eden orman yangını bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Yalım Halıcı’ya Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Burak Akşahin ile il yöneticileri eşlik etti.

CHP İI Başkanı Halıcı yaptığı açıklamada bu acıların bir daha yaşanmaması için orman yangını ile mücadelede uçak filosunun bir an önce oluşturulması gerektiğini savundu. Heyet beraberinde getirdikleri ilk yardım malzemeleri ve ihtiyaçları koordinasyon ekiplerine teslim etti ve çalışmalara eşlik etti.Yangın bölgesinde bir değerlendirme yapan Başkan Halıcı; “Yurdun her tarafında meydana gelen ve sebepleri henüz bilinmeyen orman yangınları hepimizi derinden üzmüştür. Isparta’da insan kaybımız olmamasının yanı sıra yüzlerce hayvan gerek doğal yaşam alanı olan ormanlarda, gerekse yangının sıçradığı mahallelerde hayatını kaybetti. Şu an için alevlerin yerleşim yerlerine ulaşması ile beraber birçok mahalle tahliye edildi. Yaklaşık 15 hanemizde maddi zarar var ve 10 vatandaşımız hastanelerde tedavi altına alındı. Maalesef Çandır bölgesinde çıkan orman yangını 4. gününde. Bu yalnızca Çandır bölgesindeki tablo ve maalesef halen bazı bölgelerimiz kontrol altına alınabilmiş değil. Hava şartlan ise çok olumsuz ve hava desteğinin arttırılması gerekiyor. Karadan maalesef yamaçlara kadar müdahale edebiliyoruz.

CİĞERLERİMİZ YANIYOR

Yangının mahallere evlere sıçramış olması çok kötü. Birçok noktada yangın devam ediyor. Ciğerlerimiz yanıyor. Birçok orman arazimiz maalesef yok oldu. İçinden geçtiğimiz bu süreç Türkiye'nin bu konuda hazırlıksız olduğunu göstermiştir. Uçak filomuzun hava destek filomuzun güçlendirilmesi gerekiyor. Türkiye'nin cennet köşeleri yanıyor. Sadece belediyelerin ve vatandaşların çabalarıyla yangınla mücadele olmaz. Başımızı kaldırıp baktığımız her yerden dumanlar yükseliyor. Yanan her ağaç da alevlerin arasında kalan her canlı da yüreğimiz parçalanıyor.

1-080.jpg

AFET BÖLGELERİ SİYASİ KAVGA SAHNESİ DEĞİLDİR
Türkiye’deki CHP’li belediyeler ülkemizin dört bir yanına yardım elini uzatırken afet bölgesinde görüyoruz ki İktidar felaket esnasında bile ötekileştirme, yok sayma politikası uyguluyor. Afet bölgeleri siyasi kavga sahnesi değildir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcılarımız siyasi parti farkı afet bölgesine yardım elini uzatan bütün belediye başkanlarına teşekkür etti. Başta Isparta Belediyesi olmak üzere afet bölgelerine yardım eli uzatan bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Ancak siyasi şov peşinde olan herkesi de halkımızın inisiyatifine bırakıyorum.Saray iktidarı halen daha vatandaşın yardım çığlıklarına kulaklarını tıkamış durumda! Hala daha afet bölgelerine gidip vatandaşlara çay atmaktan geri durmayan saray iktidarı; Grup Başkanvekilimiz Engin Altay’a cevap verme peşindedir. Grup Başkanvekilimiz’e yapılan hakareti ve vatandaşın sorunlarına kulak asmayan iktidarı kınıyoruz.

HALKIMIZ TEK YÜREK OLDU
Vatandaşlarımız tek yürek oldu. Yangınların söndürülmesi için herkes dişini tırnağına takarak mücadele ediyor. Yangın bölgelerinde uyumadan ve canı pahasına mücadele eden, Türkiye'nin dört bir yanından yangın bölgelerine ulaşarak yardıma koşan; başta itfaiye personelimiz, belediye çalışanlarımız, orman işçilerimiz ve gönüllü vatandaşlarımız olmak üzere elini taşın altına koyan herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum