Afet Bölgesi İlan Edilebiliriz

Isparta’yı vuran yağışlar nedeniyle Ankara’nın ilimizi Afet Bölgesi kapsamına alması gündeme geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2013 11:22
Afet Bölgesi İlan Edilebiliriz

Başbakanlık tarafından gönderilen ekibin konuyla ilgili çalışma yaptığı öğrenildi. Eğer Afet Bölgesi’ne alınırsak İller Bankası’nın maddi destek göndereceği belirtildi.

Isparta günlerdir yağan ve sel baskınlarına neden olan sağanak yağışların yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir anda bastıran ve m2’ye ortalama 50 kg yağışın düştüğü tespit edilen Isparta’da bodrum katları ve dükkânları su basmış, araçlar yolda mahsur kalmış, asfaltlar ve rögar kapakları yerinden oynamıştı. Bazı bölgelerde ciddi anlamda maddi hasara neden olan yağışlar nedeniyle Isparta Ankara’nın da dikkatini çekti.

BAŞKAN GÜNAYDIN ACİL TOPLANTI YAPTI
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hafta başından bu yana devam eden yağışlar nedeniyle dün ilgili personelini acilen topladı. Makamda saatlerce süren toplantıda önemli tespitler yapıldığı öğrenildi. Ancak en flaş gelişme ise Ankara’nın Isparta’yı Afet Bölgesi kapsamına alması. Bu konuda Başbakanlık’tan gelen bir ekibin inceleme yaptığı belirtildi. Eğer Isparta Afet Bölgesi kapsamına alınırsa yaraların sarılması için yaklaşık maddi yardım gönderilecek.

BAŞKAN KAMUOYUNDAKİ YANLIŞ BİLGİLERDEN RAHATSIZ
Öte yandan Başkan Günaydın’ın yağan şiddetli yağmur sonrası oluşan kayıplar nedeniyle kamuoyunda yanlış bilgilerin gezmesinden rahatsız oldu. Özellikle son dönemde sürekli “altyapı ve dayanıklı asfalt yapıyorum” diyerek gündeme gelen ve hizmetlerini yerin altına yaptığı için Başkanlığı bile kaybedebileceğini itiraf eden Günaydın, şimdilerde “Hani altyapıya yükleniyordun? Hani dayanıklı asfalt yapıyordun?” gibi sorulara maruz kalıyor.

ISPARTA’NIN ALTI PONZA BU YÜZDEN YUMUŞAK
Bunun üzerine ekibiyle görüşen Günaydın, “Isparta’nın oturduğu zemin ponza olduğu için yumuşak. Bundan dolayı doğal afet dışında altyapıya yapılan yatırımlar olumlu karşılanıyor. Ancak doğal afet olduğu zaman altyapı zeminle birlikte çöküyor ve sıkıntı oluşuyor. İnsan gücünün yetmediği yerler de var. Zeminde meydana gelen bu sıkıntı yol olmadığı için yer yüzüne çıkıyor. Bu da yolu delerek, rögar kapaklarını fırlatarak oluyor” dediği öğrenildi.

ZARARLAR KARŞILANMAYA ÇALIŞILACAK
Diğer taraftan Isparta Afet Bölgesi ilan edildiği takdirde iller Bankası’ndan ciddi bir rakamda maddi yardım alacak. Başkan Günaydın’ın afet için bir bütçe hazırladığı ve Ankara’dan gelecek olan parayı da yanına koyarak vatandaşın zararını karşılamayı planladığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.