Afganistan'da Düşen Uçakta Bir Isparta'lı Vardı

Kazada Şehit düşen pilotlardan Mehmet Akbaş'ın Isparta'lı olduğu öğrenildi.Şehitimiz Halıkent mahallesinde ikamet ediyordu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2012 15:02
Afganistan'da Düşen Uçakta Bir Isparta'lı Vardı

Afganistan’da Türk askerlerini taşıyan bir helikopter başkent Kabil'deki bir evin üstüne düştü. Kazada Şehit düşen pilotlardan Mehmet Akbaş'ın Halıkent mahallesinde ikamet ediyordu.

TSK, kazada ikisi Binbaşı biri Üsteğmen 12 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Afganistan'daki NATO misyonu kapsamında Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterin bugün yerel saatle 10.25’te düştüğü bildirildi.

Açıklamada, 'Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır' denildi.

Kazada şehit olan Türk askerler arasında iki binbaşı ve bir üsteğmenin de bulunduğunu bildirdi.

Reuters’a konuşan bir Afgan polis yetkilisi, 'Helikopter teknik sorunlar nedeniyle Kabil’in Bagrami mahallesindeki bir evin üstüne düştü' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum