Afyon Şehidi Yarın Isparta'da Toprağa Verilecek

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda 5 Eylül tarihinde meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in naaşı, Yenişarbademli ilçesinde pazar günü toprağa verilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2012 16:34
Afyon Şehidi Yarın Isparta'da Toprağa Verilecek

Ankara Adli Tıp Kurumu'nda sürdürülen DNA tespitlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edilecek olan 18 şehitten biri olan Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in memleketi olan Isparta'nın Yenişarbademli ilçesine ateş düştü. Kimliği tespit edilemeyen 6 şehide ait parçaların İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi.

Otopsiye uygun olan tek şehit Piyade Onbaşı Emre Yıldırım ise memleketi Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Paşalı Köyü'nde toprağa verilmişti. . Patlamanın ardından parçanarak 500 metrelik bir alana dağılan şehitlerin naaşlarının, hazırlanan özel tabutların içinde ailelerine teslim edileceği belirtildi.

BİRLİĞİNE TESLİM OLDU, DÖRT GÜN SONRA ŞEHİT OLDU
Kısa dönem asker olan 24 yaşındaki Eriç'in, Samsun'da tamamladığı acemi birliği eğitiminini tamamladıktan sonra Antalya'da yaşayan ailesini ziyaret ettiği ve ardından Afyonkarahisar'daki birliğine teslim olduğu öğrenildi. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduğu öğrenilen Onbaşı Eriç'in, birliğine teslim olmasının ardından dört gün sonra meydana gelen patlamada şehit olduğu öğrenildi.

'YÜREĞİMİZ YANIYOR, ACIMIZ BÜYÜK'
Pazar günü Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde düzenlenen askeri tören ve kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek olan şehit Onbaşı Eriç'in çevresinde çok sevilen ve takdir edilen bir genç olduğunu dile getiren Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, "yüreğimiz yanıyor. Acımız çok büyük. Şehidimizin ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz, halkımız bir daha böyle acılar yaşamasın" diye konuştu.

Şehit için düzenlenecek törene Antalya, Isparta ve Eğirdir'deki askeri ve sivil erkanın yanısıra çok sayıda yurttaş ve milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.