Ağaçlar Önce Kesildi, Sonra Çalındı!

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Yukarı Köprüçay Havzası'nda yapımı sürdürülen Kasımlar Barajı ve HES projesi için kesilen meşe ağaçları çalındı.

Yayınlanma:
Ağaçlar Önce Kesildi, Sonra Çalındı!

Yusuf Yavuz'un Haberine Göre

Baraj sahasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı gözetiminde kesimi yapılan meşe ağaçlarından elde edilen yaklaşık 67 ster odunun çalınmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İhale yoluyla kesilen odunları saha dışına çıkartarak satışını üstlenen firma yetkilisi bölgedeki denetimsizliğin bu tür olaylara davetiye çıkardığını belirterek yetkilileri önlem almaya çağırdı.

AĞAÇLAR ÖNCE KESİLDİ, SONRA ÇALINDI

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde, Yukarı Köprüçay Havzası'nda büyük bölümü çam ve meşe ormanlarıyla kaplı alanda yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesi için kesimi yapılan meşe ağaçları çalındı. Darıbükü ve Kasımlar köyü sınırlarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı denetiminde taşeron firma tarafından kesimi yapılan ağaçlar, ihale yoluyla bir başka firma tarafından satın alınarak alan dışına çıkartılıp satılıyor. Ancak bir süre önce taşınmak için istiflenen yaklaşık 2 kamyon hacmindeki 67 ster meşe odunu çalınarak ortadan kayboldu.

'ODUNLARIN ÇALINDIĞI YERDEN YÜZLERCE KAMYON GEÇİYOR'

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan odunları çalınan firma yetkilisi Bayram Cengiz, "odunlar baraj inşaatının sürdüğü Suçatı Mevkii'nde eski asfalt yolda istifliydi. Bu kadar odunun kamyona yüklenmesi 4 saati bulur. Buradan her gün baraj şirketine ait yüz tane kamyon gelip geçiyor. Görülmemesi mümkün değil. Köylülerin iddiasına göre odunları İnterkol model bir kamyonla götürmüşler. Burada bu model kamyondan iki tane var. İkisi de baraj havzasında kesim yapan taşeron firmaya ait" iddiasını dile getirdi.

'DENETİMSİZLİK HIRSIZLIĞA ZEMİN HAZIRLIYOR'

Çalınan odunların tutarının 11 bin lira civarında olduğunu da kaydeden Cengiz, "burada Jandarmanın işi asayişi sağlamak, Ormancının işi de ormanı korumak. Ama bu bölgede büyük bir denetimsizlik var. Denetimsizlik de bu tür olaylara zemin hazırlıyor. Bu konuda önlem alınmalı. Bu işin peşini sonuçlanıncaya kadar bırakmayacağım" diye konuştu.

Bölgedeki yetkililer baraj inşaatı alanındaki odun hırsızlığını doğrularken, konuyla ilgili başlatılan Savcılık soruşturmasının ise sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum