Ağır Cezada Yargılanacaklar

İl Genel Meclisi, Denetim Komisyonu 2011 yılında Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım döneminde, Özel İdarespor'a sağlanan Tüm desteklerin kanuna aykırı olduğunu belirlemişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2012 09:27
Ağır Cezada Yargılanacaklar

Komisyon ayrıca, özel idarenin bilgisi olmadan bankalardan promosyon alındığını da raporuna eklemişti. Tüm bu raporlar adliyeye gönderildi ve suç duyurusunda bulunuldu ve Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Denetim Komisyonu raporu, zimmet davasının açılmasına neden oldu. İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım ve 8 kişinin ağır cezada yargılanmasına gelecek yıl başlanacak. İl Genel Meclisi, geçtiğimiz nisan ayında önemli görüşmelere sahne olmuştu.

29 Şubat günü tamamlanan Denetim Komisyonu Raporu’nun okunduğu oturumlarda, toplam 88 sayfa olan raporun sadece “Tespit ve veriler” kısmını Komisyon Başkanı Nail Yaşar Akgül okumuştu.

Akgül, spor kulübünün yönetici ve sporcularının sosyal tesislerin yatakhanesinden il genel meclisinin kararına rağmen, ücret ödemedikleri halde, konaklamaya devam ettiklerini ve yemekhane imkanlarından sınırsız ve kayıtsız yararlandırıldıklarını belirlediklerini söylemişti.
Komisyon Başkanı Akgül, İl Özel İdaresi Derneği ile İl Özel İdare spor Kulübü ilişkilerinde, kanuna aykırı para aktarımları yapıldığını belirtmişti. Akgül, Davraz Kayak Merkezi, Kent Güvenlik Sistemi, işyeri açma ve çalışma ruhsatları aracılığıyla Özel İdare spor Kulübü’ne bağış toplandığını gördüklerini belirtmişti.

Komisyon raporunda bu ve bunun gibi işlerde, çeşitli firmaların 200 ila 2 bin lira arasında toplam82 bin 500 lira bağış yaptığı rapor edilmişti. Denetim Komisyonu raporunda ayrıca, İl Özel İdare spor futbol takımı oyuncularının ücretsiz olarak yararlandığı misafirhanede kahvaltı ve diğer harcamalara yönelik para çıkışı yapıldığı, banka promosyonları, araç sigortası gibi işlemlerde de özel idare kaynaklarının kullanıldığını belirtilmişti.

Bu raporun açıklanmasının ardından, suç duyurusunda bulunuldu ve davanın açıldığı öğrenildi. Kurban Bayramı öncesinde açılan davanın ilk duruşma tarihi de 7 Şubat olarak belirlendi. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım ve 8 kişi, zimmet suçuyla yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum