Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Yalvaç’ta kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider’i av tüfeğiyle öldürdükten sonra, başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ isteniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2013 16:51
Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde evli ve 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider’i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak, ’İşte namusuma uzananın kellesi’ diyerek köy meydanına attı.

Olaydan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Nevin Yıldırım, 17 Kasım 2012’de 3.5 kilo ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Yıldırım’ın istemediği bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi. 3 bakıcı tarafından özenle bakılan bebeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından ’Elif Sıla’ adı verildi.

ÖNCEDEN GÖNÜL İLİŞKİSİ İDDİASI
Soruşturmayı sürdüren Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, 11 Şubat 2013’te İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun gönderdiği DNA raporunda, Nevin Yıldırım’ın doğurduğu kız bebeğin babasının Nurettin Gider olduğunun belirlenmesi üzerine iddianame hazırladı.

Geniş kapsamlı bir soruşturmanın ardından cumhuriyet savcısı Osman Çabuk’un olaydan 354 gün sonra hazırladığı 46 sayfalık iddianame Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 32 tanığın ifadesine başvurularak hazırlanan iddianamede, Nurettin Gider’i av tüfeğiyle öldürdükten sonra, başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım hakkında ’Tasarlayarak, canavarca hisle kasten adam öldürmek’ iddiasıyla ’ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istedi.

Nurettin Gider’in eşi Keziban Gider ve annesi Zeynep Gider’in müşteki kabul edildiği iddianamede, gerek tanık ifadelerinden gerekse telefon dökümlerinden sanık ile maktul arasında önceden gönül ilişkisi olduğuna, tecavüz olayının gerçekleşmediğine kanaat getirildi.

5 KEZ ATEŞ ETMİŞ
Otopsi raporlarına yer verilen iddianamede, Nurettin Gider’e sırt bölgesinden 2, kasık bölgesinden 2 ve çene bölgesinden 1 olmak üzere toplam 5 el ateş edildiği, yaralarının ölümcül olduğu, kafasının ise öldükten sonra kesildiği belirtildi.

Nevin Yıldırım’ın ifadesine de yer verilen iddianamede, Yıldırım’ın, Nurettin Gider’le gönül ilişkisini kabul etmediği kaydedildi. Nurettin Gider’in ilk kez 18 Ocak 2012’de kendisine tecavüz ettiğini iddia eden Nevin Yıldırım’ın, ifadesinde şunlar yer aldı:

"Nurettin, elindeki silahı göstererek, ’Sakın bağırma çocuklarına sıkarım’ diyerek tecavüzü gerçekleştirdi. Bir müddet oturduktan sonra gitti. 3- 5 gün sonra yeniden gelerek tekrar tecavüz edip gitti. Bu olayın 5- 6 günde bir tekrar etmesi üzerine kapıyı kilitlediğim halde tehdit ederek kapıyı açtırıp devam etti. O dönemde diş ağrısı için antibiyotik kullanıyordum. Adetim kesildiği için hamile kaldığımı anlayamadım. Kürtaj için gittiğimiz doktor ise ’Eşinin rızası lazım’ diyerek kürtaj yapmadı."

KIZ OLURSA ’CEMRE’ ERKEK OLURSA ’KUZEY’
Nurettin Gider’in hamileliği öğrendiğinde çok sevindiğini de ifadesinde belirten Nevin Yıldırım, "Nurettin, televizyondaki ’Kuzey Güney’ dizisindeki karakterleri çok seviyordu. ’Kız olursa Cemre, oğlan olursa ’Kuzey’ ismini koyacağım’ dedi. Ben de kendisini geçiştirmek için ’Tamam’ dedim" dedi.

’ARTIK İĞRENMEYE BAŞLAMIŞTIM’
İddianamede Nevin Yıldırım’ın cinayeti nasıl işlediğine dair verdiği ifadeye de yer verildi. Nurettin Gider’i önce bıçakla öldürmeyi tasarladığını anlatan Yıldırım, ifadesinde şunları söyledi:

"Benden güçlü olduğu için vazgeçtim. Nurettin olay günü saat 22.00 sıralarında eve geldi. İple eve çıkmaya çalışırken kayınpederime ait tüfeği alarak 2 el ateş ettim. Nurettin bana küfür ederek belindeki tabancayı çıkarmaya çalıştı. Ancak silahı yere düşürdü. Yanına gittiğimde küfür etmeye devam etti.

Bunun üzerine cinsel bölgesine ateş ettim. Nurettin’in öldüğünü düşünerek yanımdaki saplı bıçakla boğazını kestim. Başını yaklaşık 200 metre ileride köy kahvesinin önüne fırlatarak, ’İşte namusumla oynayanın kellesi, benim arkamdan konuşmayın’ tarzı laflar ederek eve döndüm. Nurettin sürekli beni, ’Elimde çıplak fotoğrafların var’ var diye tehdit ediyordu. Hatta ramazan ayında eve gelen misafirler ’Nurettin’in oğlu senin resimlerini internete verecek, doğru mu?’ diye sorular sordu. Nurettin’le ilişkiye tehdit ve şantajlar nedeniyle girdim."

EV YANGININI NEVİN Mİ İSTEDİ?
İddianamede, Nevin Yıldırım ve kayınpederinin kaldığı evde çıkan yangına da yer verildi. Nevin Yıldırım’ın cezaevinden telefonla aradığı eşi İsmail Yıldırım’a ’O evde kötü hatıralar var, yak’ dediği iddia edildi. İsmail Yıldırım’ın bu iddiaları reddettiği iddianamede yer aldı.

BEBEK İÇİN 50 BİN LİRA İSTEMİŞ
İddianamede yer alan çarpıcı bir iddia ise Nevin Yıldırım’ın doğan kız çocuğu için 50 bin lira istemesi oldu. Nevin Yıldırım’ın babası Zekeriya Yıldız ile yaptığı telefon görüşmelerine de iddianamede yer aldı. Görüşmede baba Zekeriya Yıldız’ın, ’Maraş’tan bir aile çocuğu evlat edinmek istiyor, bir miktar para verecekler’ diyor. Nevin Yıldırım’ın ’Kaç para veriyorlar?, ’30 bin TL, 50 bin TL verirlerse verelim’ sözlerine yer verildi.

’SENİ SEVİYORUM, CANIM’ MESAJI
Nevin Yıldırım’ın, Nurettin Gider’le 2010 yılında beri görüştüğüne yer verilen iddianamede, Nevin Yıldırım’ın, 2010 yılında Nurettin Gider’le cep telefonuyla 3 saat 46 dakika 31 saniye, 2011 yılında 42 saat 3 dakika 10 saniye ve 2012 yılında 114 saat 47 dakika 33 saniye görüştüğü belirtildi. Nevin Yıldırım’ın, Nurettin Gider’e telefon konuşmalarında ve attığı mesajlarda, ’seni seviyorum, canım’ gibi ifadeler kullandığı kaydedildi.

’RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİ’
Nevin Yıldırım ve Nurettin Gider’in bu sözlerinin bir kısmının Nurettin Gider’in eşi Keziban Gider ve arkadaşları tarafından da duyulduğu vurgulandı. Nurettin Gider’in cep telefonunda Nevin Yıldırım’a ait gülümserken, poz vererek çekilen fotoğraflar bulunduğunun belirtildiği iddianamede, ikili arasındaki ilişkinin Nurettin Gider’in eşi Keziban, annesi Zeynep Gider, kardeşi ve arkadaşları tarafından bilindiği kaydedildi.
Nevin Yıldırım’ın 2010 yılından beri Nurettin Gider’le rızasıyla ilişki yaşadığının yer verildiği iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Nevin Yıldırım tecavüze uğramadığından, hamile kaldığını anlayana kadar kimseye bahsetmedi. Karnındaki bebeğin eşinden değil, Nurettin Gider’den olduğunu anlaması, ilişkinin köyde konuşulmaya başlaması üzerine zor durumda kalan Nevin Yıldırım’ın, kendisini topluma ve ailesine karşı tecavüze uğradığına inandırmak için 2010 yılında beri rızasıyla ilişki yaşadığı ve hamile kaldığı Nurettin Gider’i, ’tasarlayarak, canavarca hisle öldürdüğü’ kanaatine varılmıştır."

Hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 82/1 maddesi, ’a ve ’b’ bentleri gereğince ’tasarlayarak, canavarca hisle öldürmek’ suçundan ’ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istenilen Nevin Yıldırım’ın yargılanmasına 2 Ekim’de Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanılacak.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.