Ağlamak Yerine Çözüm Üretmeliyiz

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Bakanlığın OSB'lerle ilgili kriterlerinin sadece Isparta'ya has olmadığını ifade etti.

Yayınlanma:
Ağlamak Yerine Çözüm Üretmeliyiz

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Bakanlığın OSB'lerle ilgili kriterlerinin sadece Isparta'ya has olmadığını ifade etti.
Zabun, “Isparta da bu kriterlere uymak zorunda. Şimdi biz bu kriterlerden şikayet ediyoruz. Ama sadece şikayetle bir sonuca ulaşamayız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki(OSB) doluluk nedeniyle yeni yatırımlara yer gösterilememesini ve OSB’nin genişlemesindeki engeller konusunda değerlendirmede bulundu. OSB’de en büyük sorunun kullanılamayan parsellerin olduğunu ifade eden Osman Zabun, OSB içerisinde tahsise alınıp da boş duran ciddi alanların olduğunu söyledi.

KAĞIT ÜZERİNDE KULLANILIYOR GÖZÜKEN YERLERİ AKTİF HALE GETİRMEK GEREKİR
Vatandaşların yatırım amacıyla aldığını ancak aynı şekilde beklettiğini belirten Zabun, “Bu parseller üzerinde işletmelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Süleyman Demirel OSB alanı içinde kullanılmayan ama kağıt üzerinde kullanılıyor gözüken alanların aktif hale getirilmesi gerekiyor. Bunun dışında Yalvaç'ta OSB var. Bir taraftan buranın üzerinde de duruyoruz. Burada kamulaştırmanın yapılması, altyapının hazırlanmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hükümetimizin belirlediği OSB'lerle iglili şartlar çerçevesinde bu koşulları sağlamaya dönük ne gerekiyorsa bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

Bakanlığın, OSB'lere yönelik belirlediği kriterlerin sadece Isparta'ya has kriterler olmadığını kaydeden Zabun, şunları söyledi: "Bu kriterlere Isparta da uymak zorunda. Şimdi biz bu kriterlerden şikayet ediyoruz. Ama sadece şikayet edersek bir sonuca ulaşamayız. Bir miktar kendimizi de bu kriterlere uygun hale getirmek zorundayız. Önemli olan ağlamak yerine bunları çözme noktasında nelere gerekiyor ona odaklanmak ve güç birliği yapmak suretiyle sonuca ulaşmaktır. Ticaret Odalarının, sendikaların da üyelerini bu noktada bilgilendirmeleri gerekir. Sadece ağlayarak bu işler olmaz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.