Ağlatan Tören!

Ağlatan Tören!

Yayınlanma:
Ağlatan Tören!

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerin aileleri ile yine bu vatan için savaşırken Gazi olanlara ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Törende, şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. 

Her geçen gün gelişen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanları da artarak devam ediyor. Adeta, dünyanın yarısı ülkemiz üzerinde açıktan veya gizliden gizliye düşmanlıklar besliyor. Durum böyle olunca, tarih boyunca olduğu gibi bugünde ülkemizi korumak ve kollamak zorunluluğu sürüyor. Bu doğrultuda, bu zamana kadar binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ülkesini korumak adına şehit olurken, binlercesi de gazi oldu. Vatan savunması için çatışmalara şehit olan 6 Şehidimizin ailesi ile 3 Gazimize Vali Şehmus Günaydın tarafından ‘Devlet Övünç Madalyası’ tevcih edildi.

VALİ GÜNAYDIN; “SİZLER BİZİM 

BAŞIMIZIN TACISINIZ” 

Konu ile ilgili olarak dün saat 14.00’de Valilik Göl Toplantı Salonunda bir tören düzenlendi. Törene Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  Askeri ve sivil erkan, Gaziler, Şehitlerin aileleri, Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Musa İrez ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız ve üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan törende Vali Şehmus Günaydın, önemli bir töreni birlikte ifa ettiklerini vurguladı. Vali Günaydın konuşmasında; “Sizler bizim başımızın tacısınız. Sizler ülkemizin varlığı ve birliği için hiçbir karşılık gözetmeksizin canınızı ortaya koyarak savaştınız. Onun için sizler için ne yapsak azdır. Bizle de devlet olarak her zaman sizlerin yanınızdayız ve sizlerin mutluluğu için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 

Sizlerin moralini yüksek tutabilmek için evlerinizde ziyaretler yapıyoruz. Zaman zaman da bu şekilde Valilikte sizlerle bir araya geliyoruz. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bu vatan üzerinde hesapları olanlara, düşmanlara gereken dersi vermişlerdir. Aziz vatanımızı korumak ve kollamak için hanilere fırsat vermemek için canla başla mücadele ederek her türlü fedakarlığı göstermişlerdir. 

Dolayısıyla, her şey sizler içindir, her şey bu aziz vatan içindir. Sözlerime son verirken, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sağlıklı, huzurlu bir hayat dilerken, gazilerimize de hayatlarına sağlık ve huzur temenni ediyorum” dedi. 

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARI 

TEVCİH EDİLDİ 

Törende daha sonra; şehit ve gazilerimizin özgeçmişleri okundu ve ardından Vali Şehmus Günaydın tarafından 6 Şehidimizin ailesi ile 3 Gazimize ‘Devlet Övünç Madalyası’ tevcih edildi.

İŞTE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI 

TEVCİH EDİLEN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ

Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin isimleri şöyle; Şehit Akif Altay, Şehit Sezgin Uludağ, Şehit Abdullah Şimşek, Şehit Ahmet Hilmi Yiğit, Şehit Hasan Hüseyin Gül, Şehit Cihangir Can. 

Gazi Burak Kocabaş, Gazi Zeynep Özçelik, Gazi Utku Boyacı. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.