Ağzı Olan Konuşuyor

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Afrika dönüşü gazetecilerle bir araya geldi. Rektör İbicioğlu, “Ben zenci değilim” açıklamalarının ardından bazı köşe yazarlarının kendisini eleştirdiğini hatırlatan gazeteciye “Ağzı olan konuşuyor” diye cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2013 12:40
Ağzı Olan Konuşuyor

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu Afrika dönüşü gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İbicioğlu, Radikal Gazetesi köşe yazarı Uğur Vardan’ın bugünkü “Zenci miyim kardeşim” başlıklı yazısını hatırlatan gazetecilere “Ağzı olan konuşuyor” diye cevap veren Rektör İbicioğlu, “Türkçe’ye oturmuş bazı deyimler vardır. Bu ifade de öyle bir deyimdir. Biz insanı her şeyden önce insan olduğu için severiz” dedi.

SİZ HİÇ NİJER’E GİTTİNİZ Mİ?
Bu ifadeyi eleştirenlere seslenen Rektör İbicioğlu, “Siz hayatınızda bir gün Nijer’e gidip, oradakilerin dertleriyle dertlendiniz mi?” diye sordu. Rektör İbicioğlu, “Ben bu eleştirileri çok kayda almıyorum. Ağzı olan konuşuyor. Mecazla gerçeği ayıramayan bazı kalemler gündem bulamadıkları için bu konulara takılıyorlar” şeklinde konuştu. Rektör İbicioğlu, söz konusu ifadeyi ‘Negatif ayrımcılık’ yapılmasına göndermede bulunmak için sarf ettiğini de söyledi.

UĞUR VARDAN NE YAZMIŞTI
Radikal Gazetesinden Uğur Vardan bugünkü köşe yazısında “…Öte yandan bu furyada ortaya çıkan asıl bomba Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu’nun geçen
yıl yaptığı akıllara seza açıklamasının herkes tarafından öğrenilmesi oldu. Hazret önce öğrencilerine “Okulda siyaset istemiyorum” demesiyle kendinden söz ettirmiş. (Bu durumda, “İyi de rektörü olduğun üniversitenin ismi nereden geliyor?” diye adama sorarlar ama neyse). Rektörümüz asıl çıkışını 215 bin TL’ye Audi A6 makam arabası almasını eleştirenlere verdiği cevapla patlatmış: “Bazı üniversitelerin makam araçlarının fotoğraflarını gördüm, ‘Ben zenci miyim kardeşim, ben neden almamayım’ dedim.” İfadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum