Ahırda Seçmen Göstermişler

Yaklaşmakta olan mahalli idareler seçimleri öncesi askıya çıkan seçmen listeleri birçok yerleşim birimlerinde sıkıntıya yol açıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2014 10:08
Ahırda Seçmen Göstermişler

İddiaya göre Güneyce Köy’ünde, mevcut muhtar ahırlarda ve virane evlerde, köyde yaşamayan kişileri ikamet ediyor gibi gösteriyor.

Köy halkı 50’ye yakın kişinin sonradan seçmen listelerine eklendiğini iddia ettiler. İddialar arasında bu 50 kişinin ahırlara kapı numarası verilerek ikameti gösterildi.

Isparta merkezine 28 km mesafede ki Güneyce Köyü’nde son günlerde sahte seçmen gerginliği yaşanıyor.

Mart sonunda yapılacak seçimlerde mevcut muhtarın yeniden seçilebilmek için 50’ye yakın seçmenin ikametini, köy nüfusuna aktardığını iddia eden Abdurrahman Karaboğa, Yaklaşık 305 seçmenin bulunduğu Güneyce Köyü’nde köy halkı sahte seçmenleri seçim günü köye sokmayacaklarını dile getirdi.

Köye sonradan eklenen 50 kişinin hangi evlere kaydırıldığını da fotoğraflayan Karaboğa, “Bizim kişilerle hiçbir şekilde husumetimiz yok. Mesela Isparta Davraz Mahallesi’nde oturan bir kişide köyde oy kullanacak. Kişi her ne kadar bizim köylüde olsa bundan birkaç ay öncesine kadar Isparta’da oturuyordu seçimler yaklaşınca ise köye ikamet kaydırıldı. Bakın ölen kişinin evini dahi ikamet olarak göstermişler. Yine bazı ahırlara kapı numarası asılarak ikamet haline getirmişler.

Yine camı- çerçevesi olmayan yıkık, dökük eve seçmen kütüğü kaydırmışlar. Biz bu işin takipçisiyiz, yasal yollara başvurduk. Mevcut muhtar, seçimleri kazanabilmek için 50’ye yakın kişinin nüfusunu köyümüze aldırmıştır. Biz köyümüzde sahte seçmen istemiyoruz. Demokratik bir seçim olmasını bekliyoruz. Seçim için oynanan oyunları biz bozacağız ve yabancıları köyümüze sokmayacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum