Ahıska Sofrası Açıldı

Senuber Şakirova 5 çocuğunun eğitimini sürdürebilmeleri için 3 yıl önce Ahıska’dan Isparta’ya geldi. Anne Şakirova Isparta’da çocuklarının eğitim harcamalarını karşılamak için Ahıska Türklerinin yemeklerini yapıp misafirlerine ikram etmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2012 15:09
Ahıska Sofrası Açıldı

Vali Memduh Oğuz beraberinde ile İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğrimen, Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Oğuzhan Tortop ile birlikte Anne Senuber Hanımı yeni açmış olduğu dükkanda ziyaret ederek hayırlı iş temennisinde bulundu.

Misafirlerine Ahıska mantısı çeşitlerinden ikram eden Senuber Şakirova 5 çocuğunu okutmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade etti.

Anne Şakirova; “İyi ki benim 5 tane çocuğum var ve iyi ki onlar öğrenci. Biz burada Ispartalılara Ahıska mutfağından damak tadı sunuyoruz. Burada hem mutfağımızın tanıtımını yapıyoruz hem de çocuklarımın eğitim harcamalarını karşılıyoruz. Ahıska mantısı, Ahıska pilavı ve Ahıska çorba çeşitlerinden tatmak isteyen herkes buraya gelebilir.

Buranın açılmasında Sayın Valimizin maddi manevi çok büyük destekleri oldu, onun siz başarırsınız, siz yaparsınız demesi bize büyük bir güç verdi. Kendisinden Allah razı olsun.

Buraya geldiğimizden beri bizlere her zaman yardımcı olan özellikle Çünür Mahallesi sakinleri başta olmak üzere tüm Ispartalılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ahıska Sofrasının bir aile lokantası olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise yaptığı konuşmada; “Burada herkes alın teriyle çalışırken aynı zamanda milli kültürümüze de hizmet etmektedirler. Bu kardeşlerimiz anneleri ile birlikte burada üreterek eğitim giderlerini kazanıyorlar. Bunun en iyi tarafı bir hayat örneği olmasıdır, 5 çocukla beraber Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı değilken, her hangi bir sosyal güvence yokken, hiç kimseden karşılıksız yardım beklemeden hayat mücadelesine devam ediyorlar. Cenabı Allahın yardımıyla burada hayatlarına devam ediyorlar.
Bu aynı zamanda milli kültürümüze de bir hizmettir. Şimdi Isparta’da Ahıska mutfağının penceresi açıldı, inşallah diğer Türk Dünyası mutfaklarının da pencereleri burada açılır. Göreceksiniz burası ileride büyük bir müessese olacak, zaten burada sunulan ikramlar bizim damak tadımıza uygun yemekler.

Senuber Hanımı ve çocuklarını tebrik ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum