Ahmedinecad'ın Elinden Bilim Ödülü Aldı

İlk kez bir Türk bilim adamı Khwarizmi International Award ödülüne layık görüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2012 09:37
Ahmedinecad'ın Elinden Bilim Ödülü Aldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı ve Sinir Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, İran Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu (The Iranian Research Organization for Science and Technology-IROST) tarafından her yıl verilen KIA (Khwarizmi International Award) adlı ödüle layık görüldü. 

Prof.Dr. Nazıroğlu, 5 Şubat 2012 tarihinde Tahran'da düzenlenen törenle İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad'dan aldı. 

Ödülün her yıl yurt dışından 4 ülkenin bilim insanına verildiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, "Başvurular tüm alanlarda yapılıyor. 3 yıldır başvuruyordum ve bu yıl ödüle layık görüldüm. Ülkemizden 25 yıldır bu ödül için başvurular olmasına rağmen ilk kez Türk araştırmacı olarak bu ödüle layık görülmem beni onurlandırdı. Bundan sonraki hedefimiz Nobel ödülünü almak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum