Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nin LYS Başarısı

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nin LYS Başarısı

Yayınlanma:
Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nin LYS Başarısı

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)’nda % 78’lik bir başarı sağladı. Okulda sınava giren 106 öğrenciden 81’i üniversiteyi kazandı. 

 

17 – 18 haziran 2017 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan Lisans yerleştirme Sınavlarının sonuçları 11 Temmuz tarihinde açıklandı. Ardından tercih dönemi başladı ve yapılan tercihler sonucu da 8 Ağustos tarihinde açılandı. Açıklanan sonuçlara göre; Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesinde sınava giren 106 öğrenciden 81’i üniversiteye gitmeye hak kazandı. 

“YÜZDE 78’LİK BİR 

BAŞARI YAKALADIK” 

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi, Okul Aile Birliği yönetimi, lise olarak her geçen sene başarılarını yükselttiklerini vurguladı. Öğrenciler ve velilere teşekkürlerini ileten yönetim; “Gururluyuz ve mutluyuz. Bu kadar çaba ve fedakarlığın sonunda istediğimiz hedefe ulaştığımızı söyleyebiliriz. Çok şükür her geçen yıl içerisinde yükselen başarı artışıyla karşı karşıyayız. Bu yıl zirve yapmış durumdayız. Akademik başarıyla beraber çocuklarımıza vermek istediğimiz karakter eğitimi de yerini bulmuş gördüğümüz kadarıyla. Öğrencilerimizin hepsi de birbirinden beyefendi ve hanımefendi olarak okulumuzdan mezun oldular çok büyük başarılarla. Hem lisemizin ismini belki de altın harflerle Türkiye'deki eğitim hayatına yazdırdılar, kendileri de altın harflerle o listede yer aldılar. Bu yıl üniversite sınavına giren öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 78’i başarı gösterdi. Anadolu Lisemiz yüksek başarı gösterdi. Bu hem bize hem öğrencilerimize hem velilere gurur verdi. Yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. İlk baştan beri gerek LGS'de gerek LYS'de büyük başarılar gösterildi ama son başarı bunu perçinlemiş oldu. Bu öğrencilerimiz içinde ilk 100'e girenler de var. 

“ÖĞRENCİLERİMİZDEN 

30’U SDÜ’YÜ KAZANDI” 

LYS’yi kazanan bu 81 öğrencimiz; Boğaziçi Üniversitesinden, Yıldız Teknik Üniversitesine kadar 25 ayrı üniversitede okuma hakkı kazandılar. Örneğin, bu öğrencilerimizden 30’u ilimizde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesinin çeşitli Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında okuma hakkı kazandılar. Kendilerini tebrik ediyoruz. 

“YOLLARI AÇIK OLSUN” 

Bu bakımdan başarı olarak en üst seviyelerde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu tabi hepimizin ortak başarısıdır. Bunu sadece eğitimcilerin başarısı olarak algılamıyoruz, velilerimizin desteği de çok önemli. Gençlerimizin hepsini geleceğin büyükleri olarak kabul ediyorum. Allah onların yolunu açık etsin” dediler. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum