Ahmet Şafak Başkan Günaydın'la Buluştu

Ahmet Şafak Başkan Günaydın'la Buluştu

Yayınlanma:
Ahmet Şafak Başkan Günaydın'la Buluştu

Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ahmet Şafak, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Şafak, “Başkanımız daima halkının ve Isparta’nın hizmetindedir. Gül gibi şehrinin üzerine titremektedir” dedi. Başkan Günaydın da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Ahmet Şafak’ın Türk milletinin ruhunu, özünü ve kimliğini yaşatan bir sanatçı olduğunu ifade etti. Günaydın, “Sayın Şafak bir kaba değil, 87 milyonun gönlüne sığacak bir sanatçıdır” görüşlerinde bulundu.

Isparta Ülkü Ocakları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konser vermek için şehre gelen Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ahmet Şafak, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Başkan Günaydın’ın eşi Dilek Günaydın, kızı Yüksek Mimar Zeynep Günaydın ve damadı Aziz Şencan’ın da katıldığı ziyarette konuşan Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ahmet Şafak, Isparta’ya yıllardan bu yana geldiğini hatırlatarak, şehirde çok sayıda güzel, coşkulu konserler düzenlediğini hatırlattı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın daima halkının ve şehrinin hizmetinde olduğunu, gül gibi Isparta’nın üzerine titrediğini ifade eden Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ahmet Şafak, “Başkanımız başarılı bir insandır. Bunun yanı sıra samimi, yalın bir insandır. Ispartalı bir insan olarak sevdiği memleketine hizmet veren bir insan” dedi.

Başkan Günaydın’ın her ortamda çalışan ve şehrine hizmet etmeye çalışan bir insan olduğunu belirten Şafak, verdiği konser anında yaşadığı bir anısını paylaştı. Konser anında Başkan Günaydın’ın evrak imzaladığını gördüğünü aktaran Şafak, “Başkanım evrakları imzalıyordu. Belli ki ofisini oraya taşımıştı. Orada bile çalışan, çok sevdiği doğduğu büyüdüğü şehrine hizmet etme gayreti içerisinde olan bir insan görüntüsü vermişti. Bundan dolayı çok büyük bir kıvanç duymuştum” şeklinde konuştu.

16 yıllık sanatçılık hayatında çok güzel anlar yaşadığını kaydeden Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ahmet Şafak, Türkiye’ye ve Dünya’ya bir bakış açısı olduğunu aktardı. Şafak, “Başkalarının ülke dediği şeye biz aşkım diye hitap ediyoruz. Türkiye’mize böyle bir bütünlük açısından baktığımızda Isparta’da doğmamış, büyümemiş olsam da burada yaşamamış olsam da, Türkiye’ye ve Dünya’ya benim gözümden bakan Türkiye’sini çok seven Dünya’ya Türkiye’nin büyük Türkiye olması noktasındaki çalışmalarının emarelerini Isparta’da gösteren, Isparta’yı güzel bir şehir, yaşanabilir bir şehir, mutlu insanların şehri yapma noktasında dünyaya güzel Isparta, güzel Türkiye ve barış dolu bir Dünya noktasında bakabilen bir insan olmasından kıvanç duyuyorum” dedi.

Isparta’nın yaşanabilirlikte birinci sırada yer almasından dolayı da kıvanç ve gurur duyduğunu aktaran Ahmet Şafak, “Diyorum ki, Isparta’da doğmuş, büyümüş, Isparta’da hizmeti Hakka hizmet olarak algılamış bir insan ama benim gönüldaşım. Bu benim mutlu olduğum, keyif duyduğum pek çok olaydan bir tanesidir. Bir yerel yönetici düşünün. Bu yerel yöneticiler aslında büyük Tük milletinin tarihi atlasını getirsin ve Isparta’sına bir model olarak koysun. Desin ki, biz büyük bir milletin çocuklarıyız ve tarihi üstünlüğü, zenginliği sembollerle bundan sonra Isparta’da temsil edilecek. Binlerce yıllık Türk tarihi Isparta’nın güzel bir yerinde, güzel bir misafirperverliğinde hayata geçecek ve vücut bulacak. Başkanım yaptıklarının yanı sıra yapacaklarını da anlattığında ben geleceğe dönük büyük bir umuda kapıldım. Avrupa ülkelerindeki yerel yönetimler ve devlet tarihine çok büyük önem veriyor.

Fakat Türkiye’mizde tarih olgusu, bilinci ne yazık ki henüz oluşmuş değil. Biz hala tarihi dizi filmlerle anlayan, algılayan bir nesil haline getirildik. Dizi filmde olmuş olan bir hadisenin tarihte de olduğunu zanneden bir toplum haline getirilmek isteniyoruz. Dede Korkut’un yaşadığı bölge diyelim ki Azerbaycan, İran, Türkmenistan ve ülkemizin doğusunda yaşamışsa, Dede Korkut bizim de kültürümüzün bir büyüğü olarak artık Isparta’mızda da yaşamalıdır. Sayın Başkanımızın Isparta’da bir Dede Korkut anıtı ve tarih müzesi olarak canlandırmak istemesi hakikaten beni çok umutlandırdı.

Anlıyoruz ki, hayat dediğimiz şey geçmiş, gelecek ve yarın bütününde bir şeydir. Bunu ancak kültür sanat noktasında bir bakışa, inceliğe, nezaket sahip olan insanlar bunu yapabilirler. Çok güzel hizmetler yapılmış, fabrikalar kurulmuş, istihdamlar oluşturulmuş aynı zamanda üreten ve üretici bir belediyecilik algısıyla Türkiye’ye örnek oluşturmuş çok önemli eserler ortaya konmuş. Unutulmamalıdır ki, bu eserlerin yanına eğer kültür ve sanat noktasında bir şeyler yapamazsak biz bunları geleceğe ulaştıramayız. Gelecekte insanlara nefes aldıran şey kültür ve sanattır. Bugün de buna ilgi gösteren bir belediye başkanımız var. Kendisine tebriklerimi ve teşekkürlerimi arz ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ahmet Şafak’a ziyaretlerinden ve güzel görüşlerinden dolayı teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Ben Ahmet Şafak beyi 87 milyonun ruhunda, gönlünde, Türk milletinin ruhunu, sanatını, özünü ve kimliğini yaşatan bir sanatçı olarak görüyorum. Ahmet Şafak bir kaba sığacak bir sanatçı değil. 87 milyonun gönlüne sığacak bir sanatçıdır. Herkesin önem verdiği bir sanatçı olarak bugün bizleri ziyaret etmiştir. Bu bizim için bir şereftir. Isparta’mızı ve belediyemizi ziyaretlerinden dolayı gönülden teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum