Ahmet Tural: 'ITKM Ölü Doğmasın'

Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Tural, ITKM’de yerel esnafa destek verilmesinin doğru olduğunu belirterek, kiraların makul olmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2012 17:38
Ahmet Tural: 'ITKM Ölü Doğmasın'

Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural’dan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi ile ilgili önemli açıklamalar. Tural, Kültür Merkezinde yerel esnafa destek verilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, bu konuda belediye ve dükkan sahibi firmanın duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

Tural, kiraların yüksek ve döviz bazında belirlenmesinin ITKM’nin ölü doğmasına neden olacağını belirterek şunları söyledi:”Kiralar yüksek tutulur, döviz bazında kira istenirse, Kültür Merkezinin tercih edilme oranı düşük olur. Isparta esnafının durumu belli. Kiralar yüzünden işlerini kapatan yüzlerce esnafımız var. Yüksek kira olursa ITKM’de yerler dolmayabilir.

Kunduracılar Sitesi, Tuhafiyeciler Sitesi gibi önümüzde önemli örnekler var. Bu sitelerimizin birinci katlarının dışında kalan bölümler ne yazık ki istenildiği gibi çalışmıyor. Burası da aynı duruma düşebilir.

ITKM’nin ölü doğmaması için kiralarda dikkatli davranılmalı, kiralar TL bazında alınmalı, yerel esnafa destek olunmalı. Bugün alış – veriş merkezi olarak IYAŞ var, Mesut Şener bey yapacak. Yani insanlarımızın alternatifi var. Bu durumda düşünülerek kiralar belirlenmeli.

Biz her zaman Isparta esnafının yanındayız. ITKM’de de Isparta esnafının düşünülmesini ve desteklenmesini bekliyoruz. Alınan kararlar yerinde olmalı ve Isparta piyasasına göre düşünülmeli. Yoksa Isparta’nın merkezinde atıl bir yatırım sorunu yaşayabiliriz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum