Aile Hekimleri Kurayla Atandı

Davraz, Hızırbey, Sermet ve Fatih aile sağlık merkezlerinde yeni oluşturulan yeni aile hekimliği kadrolarına kurayla atamaları yapıldı.

Yayınlanma:
Aile Hekimleri Kurayla Atandı

Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu ve 75 aile hekiminin katılımıyla öğretmen evi toplantı salonunda düzenlenen törenle yeni oluşturulan 4 yeni aile hekimliğine kurayla atama yapıldı.

Kura öncesinde kurumu adına açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, Isparta genelinde aile hekimi olmayan sağlık merkezinin bulunmadığını belirtti.

Dr. Kişioğlu; “Sayın Valim; Yaklaşık bir yıldır, 7 kez aile hekimi yerleştirme çalışmaları yapılmasına rağmen, tercih edilmeyen Sütçüler ilçemize bağlı “Kesme” ve “Kasımlar” Aile Sağlığı Merkezlerimiz Aralık sonu itibariyle açılan yerleştirme programında tercih edilerek, aile hekimlerimiz hizmet vermeye başlamışlardır. Böylece ilimizde; aile sağlığı merkezlerinde aile hekimi doluluk oranımız %100 olmuştur.

Ekim ayı itibariyle; Nüfusu 4 000 in üzerinde olan aile sağlığı merkezlerinin tespit edilerek bu bölgelere yeni aile hekimi kadrosu, birimi açma çalışmaları Sayın Valimizin onaylarıyla başlatıldı.
İl merkezindeki çalışma ve tespitlerimiz neticesinde 4 bölgemizin bu kriterlere uyduğu tespit edildi. Bunlar; inşallah bu gün yerleştirmeyi gerçekleştireceğimiz yerler, Davraz, Hızırbey, Sermet ve Fatih Aile Sağlığı Merkezleridir. Böylece bu gün itibariyle aile hekimi sayımız 130 olacaktır.
Bu 4 yeni birim kadromuz için 75 aile hekimimiz başvuruda bulundu.
Herhangi bir hak ihlali olmaması amaçlı olarak başvuranların hizmet puanları tek tek incelendi.

Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı Yaşat Ki, Devlet Yaşasın!’ düsturuyla, hem koruyucu, hem tedavi edici sağlık hizmetlerini fedakarca sunan tüm değerli aile hekimi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyor bu günkü yerleştirme işleminin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Isparta’da sağlık hizmetlerinin bir bütün olarak yürütüldüğünü belirten Vali Memduh Oğuz; “Çok şükür ilimizde sağlık hizmetleri bir bütün halinde çok güzel yürütülüyor. Nerden biliriz çok güzel yürütüldüğünü? Şikâyetlerden biliriz. Isparta halkı biliyor benim kapım ve telefonum 24 saat açık. Bugüne kadar sağlık teşkilatından hiçbir şikayet almadım.

Yani burada ben bir takdirname söylemiyorum, il valisi olarak, bir şikayet merci olarak hiçbir şikayet almadığımı söylüyorum. Bu bize büyük bir memnuniyet veriyor. Buraya gelmemizin sebebi bir seremoni için değildir, biz buraya çalışan arkadaşlara tebriklerimizi, takdirlerimizi her birinize söylemek içindir.
Aynı gönülle, aynı şevkle çalışmaya devam edelim. İşinizi, gücünüzü Cenabı Allah rast getirsin” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.