Aile Hekimleri Sokağa İnmeye Hazırlanıyor

Isparta Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gökay Çetin, Isparta’da sağlık alanında yapılanlara veryansın etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2014 10:58
Aile Hekimleri Sokağa İnmeye Hazırlanıyor

Isparta Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gökay Çetin, Isparta’da sağlık alanında yapılanlara veryansın etti. Yapılan haksızlıklara artık dayanacak güçlerinin kalmadığını savunan Çetin, “Sağlık Bakanlığı ve devletin yetkili organlarını son kez göreve davet ediyoruz. Bu durum düzeltilmez ve böyle devam ederse hekimler sokağa inecektir” dedi.

Isparta Aile Hekimleri Derneği (ISAHED) Başkanı Dr.Gökay Çetin, Isparta’daki doktor yetersizliğinin halen daha devam ettiğini vurgulayarak, yetkililerin buna rağmen Isparta doktorlarını turizm bölgelerine takviye görevlendirme yaptıklarından şikayetçi olduklarını aktardı. ISAHED Başkanı Çetin, Isparta’da sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, adeta skandal üstüne skandallar yaşadıklarını savundu. Çetin, kutsal olarak bilinen hekimlik görevinin Isparta’da kötüye kullanıldığını ve siyasi anlamda adam kayırmacılıkların bulunduğunu önü sürdü.

“SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ LİSTELİYOR, VALİLİK ONAYLIYOR”
Isparta’da, şehrin merkezindeki toplum sağlığı merkezlerinin yanı sıra Uluborlu, Sütçüler, Yenişarbademli, Yalvaç ve Şarkikaraağaç gibi ilçelerde de sağlık alanında ciddi sıkıntılar olduğunu öne süren ISAHED Başkanı Gökay Çetin, “İl Sağlık Müdürlüğü doktorlara fazla mesai yaptırarak, eza – cefa çektiriyor, bu da yetmiyor; liste halinde bakanlığa verilen isimler de turizm bölgelerine sürgün yaparcasına göreve gönderiliyor” dedi.

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU!
Isparta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemenin Vali tarafından onayladığını da sözlerine ekleyen belirten ISAHED Başkanı Çetin, “İlimizde zaten yeterli sayıda doktor yok, bir de ek görev yazılıyor... Bu durumu anlam gerçekten güç!” diye konuştu.

ISPARTA SAĞLIĞINDA “TORPİL SANCISI”
Uluborlu’dan bir önekle konuşan ISAHED Başkanı Çetin, “Uluborlu’da 3 Aile Hekimi var. Onlar da akşam nöbet tutup sabah gidiyor, gündüz çalışmıyorlar. İşte, tam da burada bir art niyet var olduğunu düşünüyoruz... Bu durumu torpilli yada torpilsiz şeklinde açıklayabiliriz. Yani torpilli olanlar az çalışıyor, torpilli olmayanlar da adeta eziyet çekiyorlar” ifadelerini kullandı.

AİLE HEKİMLERİ SOKAK EYLEMLERİNE HAZIRLANIYOR...
Aile Hekimleri olarak mağdur olduklarını ifade eden Çetin, “Bizlerin artık sabrı taşmış vaziyettedir. Bu durum böyle devam ederse, Aile Hekimleri olarak sokak eylemlerine hazırlanıyoruz. Bu saatten sonra artık vatandaş doktoruna sahip çıksın! Biz artık dayanamıyoruz” şeklinde konuştu.

“ISPARTA’NIN SAĞLIĞI HASTALANMIŞ DURUMDADIR”
Isparta’daki çarpık düzeni eleştiren Çetin, “Isparta’nın sağlığı hastalanmış durumdadır. Görevini dört dörtlük yapan doktorlar kaymakamlıklar ve valilik tarafından ceza yağmuruna tutulmakta iken, hiç göreve gelmeden, hasta tedavisi yapmadan çalışan torpilli hekimler tam çalışıyor gibi maaş almaktadır. Bu çarpık düzende artık görev yapacak moralimiz kalmadı. Sayın Başbakan ve yetkili bakanlıklardan konuyla ilgili yardım talebinde bulunuyoruz. Üst yöneticilerimizin, vatandaş seslerine kulak vermelerini talep ediyoruz” şeklinde yorumladı.

“BİZ MARABALAR, PRENS VE PRENSESLERDEN ŞİKAYETÇİYİZ!”
‘Artık, sabrımız kalmadı’ diyen Çetin, “Aile hekimleri nöbetten nöbete koşturmaktan ve evde, hatta köylere giderek özveriyle çalışmaktan bıkmadılar ancak, destek göremedikleri için haksız işlemlerden muzdarip durumdadırlar. Bizleri üzen tek şey, yapılan ayrımcılıklar ve haksızlıklardır. Yoksa, aldığımız güç ve uzun eğitim, zaten bizim yaptığımız mesleğimizin gereğidir. İşimizin zorluğunun bilincindeyiz, ama bizleri asıl rahatsız edenler; prensler ve prenseslerdir. Biz marabalar, ikinci sınıf olarak görülmekten şikayetçiyiz. Çünkü bir kesim çok rahat, diğer kesimler ise eza –cefa çeken konumunda... Burada çalışmadan maaş alan prens ve prenseslere dair 50 isim sayabilirim, ama bu durum etik olmaz!” ifadelerine yer verdi.

“BİZ MUTSUZ OLURSAK, DEVLET MUTSUZ OLUR..”
“Sözün özü, bu çarpıklık düzeltilmediği sürece biz mutsuzuz... Biz mutsuz olunca hastalarımız mutsuz... Isparta mutsuz... Ve bu bağlamda devlet mutsuz olacaktır... Ülkenin sağlığı bozulacaktır. Bu durum böyle bilinmelidir.”

“SON KEZ UYARIYORUZ!”
“Bizim artık sabrımız taştı, inceldiği yerden kopsun noktasındayız...Bu kıvılcımı çakarak, yangın çıkarmak istemiyoruz, son kez bu çarpık düzeni eleştiriyoruz. Devletimizin üst düzey yöneticilerini ve Sağlık Bakanlığı’nı son kez göreve davet ediyoruz...”

“BU OYUNU BOZACAK BİR ‘TATAR RAMAZAN’ ARIYORUZ BİZ!”
Çetin, “Bu oyunu bozacak bir Tatar Ramazan arıyoruz biz... Bu çarpık düzende kim suçluysa, haksızsa cezasını çeksin istiyoruz. Laf salataları ve üstü kapatılan soruşturma yalanlarından bıktık artık! Hikayelerden usandık...” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum