Aileler Dağılmasın Çocuklar Ağlamasın

Farklı bakış açıları ile insanlara iş imkânının zeminini hazırlayan, SDÜ Yaşam Boyu eğitim Merkezi (YBEM), Türkiye’de ilk olarak geçtiğimiz yıl başlattığı Aile Danışmanlığı Eğitimi’nin bu yıl ki ayağına 9 Eylül tarihinde başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2013 10:18
Aileler Dağılmasın Çocuklar Ağlamasın

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Orhan Er, Türkiye’de boşanma oranlarının gün geçtikçe arttığını ve bu kanayan yaraya bir nebze olsun faydalı olmak istediklerini iletti.

İYİ BİREYLER İYİ TOPLUM DEMEKTİR
Resmi Gazetede çıkan yönetmelikle birlikte aileler ve çocuklarının toplumumuzda önemli yere sahip olduğunu dile getiren Er, “İyi toplumlar iyi aileden, iyi aileler iyi bireylerden oluşur. Bu felsefe doğrultusunda bireyleri eğitmek gerekmektedir. İyi bireyler, iyi toplumu oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

İLK’LER ARASINDAYIZ
SDÜ YBEM olarak Aile Danışmanlığı Eğitimi’ni Türkiye genelinde ilk başlatan üniversitelerden biriyiz ifadesinde bulunan Er, “Eğitimlerimize geçtiğimiz yıl ilk başlangıcı vermeden önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan’ı konu ile ilgili makamında Rektör Danışmanı Mehmet Fatih Cebeci ve YBEM Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel ile birlikte ziyaret ettik. Görüşmelerimiz sonrasında Asan, Türkiye genelinde bir Çalıştay yapılması önerisinde bulundu. Bizde 15-16 Kasım 2012 tarihinde Türkiye’de ilk olarak hayata geçirdik. Çalışma sonrası oluşturduğumuz Çalıştay kitapçıklarımızı 81 ilde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’ne gönderdik ” dedi.

Isparta ve çevresindeki illerde olmayan önemli bir eksikliği gidermek amacıyla Aile Danışmanlığı Eğitimi sınavları için kurs açan YBEM, artık belli başlı kurslar için Büyükşehirlere gidilmesine gerek kalmayacağını hatırlattı.

HEDEF YİNE 1000 KURSİYER
Aile Danışmanlığı Eğitimi’nin ilk döneminde ortalama bin kursiyere hizmet verdiklerini ileten Orhan Er, bu sezonda hedeflerinin aynı olduğunun altını çizdi.

Birinci Aile Danışmanlığı Eğitiminde uzaktan eğitim ile tüm Türkiye’den kayıtlar aldıklarını söyleyen YBEM Müdür Yardımcısı Er, “Uzaktan eğitimi, ekstra – yüz yüze eğitimler ve seminerlerle genişlettik. Şimdi ise ikinci Aile Danışmalığı Eğitimini örgün olarak Isparta’da yapacağız. Yoğun işleri dolayısıyla dersleri kaçıran öğrencilerimize online olarak katılamadığı derslerin telafisini sunacağız” dedi.

ISPARTA HALKINDAN YOĞUN TALEP VAR
YBEM adı altında insanlara sundukları her kursa Isparta halkından rekor başvuru geldiğini ileten Er, “Isparta halkının da Aile Danışmalığı Eğitim seminerlerinden ücretsiz istifade etmelerini sağladık. Uzman Pedegog Adem Güneş ve Dr. Senai Demirci’nin katılımlarıyla halka açık seminerleri düzenledik. Bu yıl 9 Eylül tarihinde başlayacak olan ikinci Aile Danışmanlığı Kursu’na çevre ilerden ve tüm Türkiye’den katılımları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AİLE DANIŞMANLIĞI NEDİR?
Aile Danışmanlığında önemli olan hizmetin içeriği ve ailenin ne şekilde ele alındığı, başka bir ifade ile ailenin bu hizmetten ne şekilde yararlanacağıdır. Bireysel psikolojik danışmandan farklı olarak 'aile' grubu dinamiği dikkatte alınarak değerlendirmekte, kişilere bireysel olarak değil 'aile fertleri' olarak ilgilenilmektedir. Yani bireylerin sorunları ile değil 'ailenin' yaşadığı sorunlar ön planda olmaktadır. Aile Danışmanlığı aile denilen yapıyı oluşturan kişilerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olmaktadır. Aile danışmanlığı, siz ve eşiniz arasındaki veya ailedeki diğer bir kişi ile olan sorunlar, yeni yaşam düzenlemeleri ve çocukların bakımı ve mali düzenlemeler konusundaki danışmanlık hizmetidir.

KİMLER KATILABİLİR?
Aile Danışmanlığı Eğitim Programına aşağıda belirtilen alanlardan birinde en az 4 yıl eğitim almış lisans mezunları katılma hakkına sahip olurlar.

Psikoloji
PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik)
Tıp
Çocuk Gelişimi
Sosyal Hizmet
Sosyoloji
Hemşirelik

Öte yandan Aile Danışmanlığı Programı’nın yanı sıra Meslek Elemanı Eğitimi sertifika programına katılabilmek için yukarıda geçerli olan bölümlere ek olarak, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Aile ve Tüketici Bilimleri mezunları da başvuruda bulunabilir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.