Aileler Dikkat! İşte Çocuklar İçin Tehlike Yaratacak Yerler

Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu Basın Sözcüsü, Hayat Boyu Eğitim ve Şiddetle Mücadele Derneği (HEGEM) Genel Başkanı Adem Solak, Manisa'da su kuyusunda cesedi bulunulan 10 yaşındaki Umut Zambak'ın ölümüyle ilgili şok iddiada bulundu.Solak, 2012 yılında

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2014 17:17
Aileler Dikkat! İşte Çocuklar İçin Tehlike Yaratacak Yerler

Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu Basın Sözcüsü, Hayat Boyu Eğitim ve Şiddetle Mücadele Derneği (HEGEM) Genel Başkanı Adem Solak, Manisa'da su kuyusunda cesedi bulunulan 10 yaşındaki Umut Zambak'ın ölümüyle ilgili şok iddiada bulundu.

Solak, 2012 yılında Türkiye'nin pek çok ilinde okulların ve sosyal çevrelerin çocuk odaklı sosyal risk haritasını çıkarmak üzere kolları sıvadıklarını belirterek, "11 ilde risk haritası çıkardık. Manisa'da da böyle bir çalışmayı yapmak istedik. Ancak engellendik" iddiasında bulundu.

Solak, iddialarını şöyle sürdürdü: "Çocukların başına bir şey gelmeden korumak, gerekli tedbirleri almak lazım. İlgili yasal mevzuat bir yana bu, insan olmanın bir gereğidir. O dönemde Manisa'da bu çocuk odaklı sosyal risk haritası çıkarılabilseydi, Umut belki şu an yaşıyor olacaktı. Proje başlamadan bitti."
"Benim çocuğumun veya diğer herkesin çocuğunun başına bir şey geldiğinde, bundan sosyal devletin kurumları sorumludur. Manisa Çocuk Odaklı Sosyal Risk Haritası çıkarılsaydı, elbette önlem alınırdı. Çocuklar için tehlike ve tehdit yaratacak her şey önceden tespit edilir, raporda yer alır ve tedbir alınırdı. Önleyici ve koruyucu hizmetler, Çocuk Koruma Kanunu'nun gereğidir. Herkes görevini yapmalı."

11 İLDE ÇIKARILDI
Türkiye'de 24 milyon çocuk bulunduğunu belirten Solak; Tekirdağ, Edirne, Çorum, Giresun, Isparta, Antalya, Şırnak, Van, Uşak, Sakarya, İstanbul (Eyüp, Bahçelievler, Maltepe) olmak üzere 11 ilde risk haritası çıkardıklarını sözlerine ekledi. Şu an Edirne ve İstanbul Eyüp'te çalışmanın sürdüğü açıklandı.

İŞTE TEHLİKE KRİTERLERİ
Çocuk Odaklı Sosyal Risk Haritası, aşağıdaki tehdit unsurları ve tehlikeler tek tek raporlanarak hazırlanıyor. İşte haritada çocuklar için risk içerdiği vurgulanarak ailelerin uyarıldığı o yerler:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum