Aile'lere "İndirim"

Aile Bakanlığı'nın aile yapısını güçlendirmek için başlattığı 'Aile Dostu' projesi ile aileler, iletişim, kültür ve spor gibi hizmetlerden indirimli yararlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2013 15:07
Aile'lere "İndirim"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ‘aileyi özendirmek ve aile yapısını güçlendirmek’ için kampanya başlattı. Bakanlığın başlattığı ‘Aile Dostu’ kampanyasında, ailelere özel indirimler öngörülüyor. “Aile Dostu” logolu ürünlerde ailelere iletişimden spor salonuna kadar bir dizi indirim gerçekleştirilecek. Bakanlık, ailelerin konut sahibi olması için TOKİ aracılığıyla da kampanya başlatacak. Hastanelerde , çocuk odaları oluşturulması için de düğmeye basıldı. Buna göre teşhis ve tedavi için hastaneye giden aile bireyi, çocuğunu bu odaya bırakacak.

Türkiye ’de Aile Yapısının Güçlendirilmesi ve Korunması Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan ‘Aile Dostu’ projesi ile ilgili Radikal’e bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, uygulamanın temel felsefesini “İnsana yatırım yapmak için ilk müessese ailedir ve aile çözümün merkezidir” düşüncesinin oluşturduğunu söyledi.

Bakan Şahin projenin hedefinin “Ailelerin daha fazla iletişim içinde olması, bir arada yaşaması, paylaşması, birlikte sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katılması ve daha kaliteli zaman geçirmesi için aile odaklı yenilikçi ürün ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, özendirilmesi” olduğunu dile getirdi.

‘Aile Dostu’ projesinin, ailelerin temel ihtiyaçlarına göre kurgulanmış bir arada olma, daha kolay iletişim kurma ve kaliteli zaman geçirmelerine imkân sağlayacak bir dizi hizmete ulaşmada kolaylık sağlayacağını belirten Aile ve Soyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, proje ile ilgili çalımaların 8 aydır sürdüğünü ifade etti. Bakan Şahin, uygulamada çocuk sayısının önemli olmadığını, kampanyanın tamamen ‘aile odaklı’ olduğunu, ‘Aile Dostu’ logolu kamu kurumu hizmetlerinden ailelerin indirimli yararlanacağını da açıkladı.

Bakan Şahin’in verdiği bilgiye göre ‘Aile Dostu’ uygulamasında ilk indirimli hizmet iletişim alanında sunulacak. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ve PTT ile görüşmeler sürüyor. Uygulama, teknik toplantılardan sonra hemen başlayacak. Toplantıların bir ay içinde sonuçlanacağı tahmin ediliyor. Buna göre aile bireylerinin birbirine gönderdiği kargolar ‘Aile Dostu’ mührü ile ve yüzde 10’luk özel bir indirimle adresine ulaştırılacak. Ayrıca ailelerin internet hizmetinden yararlanması daha ucuz olacak. Sabit telefonlarda da ailelere özel indirimler yapılacak. Şahin, cep telefonlarının ‘Aile Dostu’ kapsamına alınması için çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Aile kartı ile kültür indirimi
‘Aile Dostu’ uygulaması kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler de sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze Kart gibi yeni bir ‘Aile Kartı’ çıkartılacak. Bu kart sahipleri müzelerin yanı sırasinema , tiyatro gibi kültürel organizasyonlara özel indirimlerle katılabilecek. Bu proje ile ilgili altyapı çalışmaları sürüyor. Türk Hava Yolları ve Devlet Demir Yolları’nın da projeye dahil edilmesi düşünülüyor.

Ataerkil aileye özel ev
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, federasyonlarla, ailelerin spor faaliyetlerine indirimli katılmaları için görüşme yapıyor. Futbol, basketbol, voleybol ve diğer spor müsabakalarını izlemek isteyen aileler ‘Aile Kartı’nı gişeye göstererek indirimden yararlanacak. Yine ailelerin spor salonlarından indirimli yararlanması için de çalışmalar sürüyor.

Proje kapsamında TOKİ ile de görüşmeler yapılıyor. Projeye göre ataerkil aileler için aile büyüklerinin çekirdek aile ile aynı katta yaşayacağı özel evler planlanıyor. Aile üyelerinin evleri aynı katta farklı dairelerde olacak. Ailenin yaşlılarına 2+1 daireler yapılacak. Ailenin diğer fertleri ise aynı katta daha büyük dairelerde oturacak. Bakan Şahin, şehir hayatında büyük ailenin birlikte yaşamasının çok mümkün olmadığını belirterek böylece hem aile mahremiyetinin sağlanacağını hem de küçüklerle büyüklerin birbirinden kopmayacağını söyledi.

Hastaneye çocuk odası
Çocuklu ailelerin sağlık hizmetlerinden daha kolay yararlanması içinde bir dizi proje üzerinde çalışılıyor. Buna göre Sağlık Bakanlığı, hastanelerde çocuk ve annenin aynı gün randevu alarak muayene olması için düğmeye bastı. Oluşturulacak ‘Aile Dostu Hastaneler’de annelerin muayene ve tedavi işlemleri sırasında çocuklarını güvenli bir şekilde emanet edebilecekleri çocuk odaları olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.