Ajans32 Anketinden İlginç Tablolar Çıktı

Ajans32’nin kentin çeşitli bölgelerinde esnaflara yönelik düzenlediği anketten siyasi partilere önemli mesajlar çıktı. Esnafın önemli bir bölümü Günaydın derken, AK Parti için de “adayını iyi belirle” mesajı verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2013 16:56
Ajans32 Anketinden İlginç Tablolar Çıktı

Yaklaşan yerel seçimler siyasi atmosferi yükseltirken, adaylarını belirleyen partiler şimdiden çalışmalara başladı. Ancak, iktidar partisinin henüz adayını belirlememiş olması siyasi dengelerin nasıl düzenleneceği konusundaki belirsizliği de devam ettiriyor.

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI
Ajans32 esnafa “Sizce Isparta’nın Belediye Başkanı Kim Olmalı?” diye sordu. Kentin çeşitli merkezlerinde toplam bin 86 kişiye yöneltilen soruya çarpıcı cevaplar verildi. Ancak verilen cevaplardan ziyade, verilen mesajlar dikkat çekici.

AK PARTİ’DE GÖZLER ADAYDA
Ak Parti’ye aday gözetmeksizin oy vereceğini kaydeden 130 kişi, Ak Parti’ye göre oy verebilirim diyen ise 238 kişi var. Toplamda AK Parti’ye esnafın verdiği oy 368 olarak kayıtlara geçti.

GÜNAYDIN ESNAF ARASINDA BİR ADIM ÖNDE
Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Isparta’da yola devam dediği Yusuf Ziya Günaydın ise esnafın gönlünü kazanmış durumda. Günaydın anketten 438 oyla birinci çıkıyor. Ancak, AK Parti’nin Isparta’da kabul gören bir ismi aday göstermesi halinde esnaflar arasında Günaydın ve AK Parti’nin adayının kapışacağı dikkat çekiyor.

CHP’DE HOCA DAHA FAZLA SAHAYA İNMELİ
SDÜ’nün eski rektörlerinden Lütfi Çakmakçı’yı aday belirleyen CHP ise 176 esnaf tarafından tercih edildi. CHP’nin akademisyen adayı da çalışmalarını bayram sonrası hızlandıracağını belirtmişti.

SAADET PARTİSİ’DE YARIŞTA
Ankette 62 esnaf Saadet Partisi’nin adayı Süleyman Çakan’a oy vereceğini belirtirken 42 kişi ise belirtilen adaylardan hiç birisine oy vermem. Diyerek diğer seçeneğini işaretledi.

ANKET NASIL YAPILDI?
Ajans32 haber merkezi tarafından düzenlenen ankette bin 86 kişiye “Sizce Isparta’nın Belediye Başkanı KİM Olmalı?” diye soruldu. Verilen seçenekler ise şöyle; Adalet ve Kalkınma Partisi (Her koşulda), Adalet ve Kalkınma Partisi (Adaya Göre), Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı (CHP), Yük. Mim. Yusuf Ziya Günaydın (MHP), Süleyman Çakan (Saadet Partisi), Diğer…

ANEKTE KATILANLARA İSİM SORULMADI
Anket Isparta merkezde işyeri bulunan esnaflar, Sanayi sitesi, Köy Garajı çevresi ve Hastane Caddesi civarında bin 86 kişiye sorularak yapıldı. Ankete katılanlar kendilerine verilen anket formunu isim belirtmeden doldurdu.

EN ÖNEMLİ MESAJ AK PARTİ’YE
Ankette dikkat çeken ayrılardan en önemlisi özellikle esnafın AK Parti’ye karşı dikkatli olduğu. Hasan Balaman tecrübesinin ardından esnafın AK Parti’de en çok dikkat ettiği hususun aday olduğu dikkat çeken bir durum.

KÜÇÜK BİR UYARI
Ajans32 olarak okuyucularımıza da şu uyarıyı yaparak haberimizi noktalıyoruz; Bu sadece bir yönelim belirleme anketidir. Seçim sürecinde zaman geçtikçe sonuçların daha fazla değişeceği ve adayların çalışmalarının ve propaganda faaliyetlerinin seçim sürecinde bu değerleri değiştirebileceğini de unutmamak lazım. Ajans32 olarak bizleri kırmayarak anketimize katılan ve değerlendirmelerini bizimle paylaşan esnafımıza da sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu uyarıların üzerine bir de hatırlatma yapalım; Ajans ailesi olarak bugüne kadar hiçbir kurum ve şahsa sipariş anket yapmadık. Ajans32 bundan sonra da özellikle seçim sürecinde reklam kaygısı ve çeşitli beklentilerle anket çalışmalarına girmeyecektir. Tek amacımız kamuoyunun dikkat çekmek ve mevcut duruma elimizden geldiğince ışık tutmaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum