Ajans32 Seçim Anketi; İŞTE SONUÇLAR

Ajans32’nin yaklaşık 1 aydır yaptığı kamuoyu araştırması sonuçlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2013 18:32
Ajans32 Seçim Anketi; İŞTE SONUÇLAR

Siyasi partilerde aday adaylığı için adı geçen isimlere Ispartalılar nasıl bakıyor? Hangi aday adayı önde? Pazar günü seçim olsa Ispartalılar hangi partiye oy verecek? Ispartalıya göre hangi partinin il başkanı daha başarılı? En başarılı Milletvekili kim?


Ajans32 ekibi yaklaşık 1 ay boyunca Isparta’nın tüm mahallelerinde 4 soruluk bir siyasi anket gerçekleştirdi. Bin 280 kişinin katıldığı ankette hangi parti, hangi adayla bu seçimlere güçlü çıkar? Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Hangi siyasi partinin il başkanını başarılı buluyorsunuz? En başarılı Milletvekili kim? Soruları yöneltildi.

1280 KİŞİYE SORDUK
Isparta’nın tüm mahallelerinden bin 280 kişinin katıldığı ankette oldukça çarpıcı sonuçlar var. Pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna verilen cevaplarda AK Parti önde görünürken, en güçlü rakipleri olan CHP ve MHP ile arasındaki fark diliminin düşük olması seçimlerin kıyasıya bir rekabet ortamında geçeceğine işaret ediyor.

AK PARTİ’DE 3 İSİM ÖNE ÇIKIYOR
Aday adayları ile ilgili de çarpıcı sonuçlar elde edildi. AK Parti’de dikkat çeken 3 isim arasında da fazla bir fark yok. Demokrat Parti kökenli Tahir Alan, Doç. Dr. Suat Kolukırık ve Avukat Mustafa Derin AK Parti’de favori görülen isimler arasında. Mevcut İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve Vali Memduh Oğuz’un da kamuoyunda bıraktığı önemli izler var.

MHP GÜNAYDIN’A GÜVENİYOR MU?
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın MHP tabanına güven verirken, M. Emin Arseven ve İl Başkanı İsa Yalçın’da kamuoyunda kabul gören isimler arasında yer aldı.

CHP’DE BAKIR EFSANESİ SÜRÜYOR
CHP’de de Milletvekili seçimlerinde esen İrfan Bakır efsanesi devam ediyor. CHP’de İrfan Bakır, eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner ve eski Rektörlerden Lütfi Çakmakçı ismi sık sık gündeme geliyor.

BU PAZAR SEÇİM OLSA…
Isparta seçmeni Pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verir? Bu soruya verilen cevaplarda ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. Bin 280 kişinin katıldığı ankette 276 kişi oy vermem, kararsızım yada diğer partiler seçeneğini işaretledi.

Anket sonucuna göre 312 kişi AK Parti, 306 kişi MHP ve 242 kişi de CHP seçeneklerini işaretleyerek ankete katıldı. Ankette 96 kişi Saadet Partisi, 48 kişi ise Demokrat Parti’ye oy vereceğini söyledi.

EN BAŞARILI İL BAŞKANI KİM?
Isparta’da siyaset yapan partilerin İl Başkanları da vatandaşların değerlendirmesine tabi tutuldu. Pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna verilen cevaplarda 3. sırada çıkan CHP’nin İl Başkanı Vedat Şenol, en başarılı ve en aktif İl Başkanı olarak değerlendirildi. Aynı soruda birinci çıkan AK Parti’nin İl Başkanı Nuri Uzaktaş ise başarılı il başkanları sıralamasında 3. sırada yer aldı. Ama sorunun galibi bin 280 kişiden 484 kişinin işaretlediği hiçbiri seçeneği oldu.

VEKİLLERİ DE SORDUK
En başarılı milletvekili sıralamasında da dikkat çekici bir durum söz konusu. En başarılı milletvekilleri arasında AK Parti hem birinci hem de sonuncu oldu. Recep Özel en başarılı milletvekili seçilirken, aynı partiden Süreyya Sadi Bilgiç liste de son sırada yer aldı.

Hangi Siyasi Parti Hangi İsimle Seçimlere Girerse Daha Başarılı Olur?



 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum