Ak Gençlerden 28 Şubat Eylemi

Ak Gençlerden 28 Şubat Eylemi

Yayınlanma:
Ak Gençlerden 28 Şubat Eylemi

Ak Parti Gençlik Kolları 28 Şubat 1997 yılında MGK bildirisi ile başlayan süreci düzelmedikleri eylemle protesto ettiler. 28 Şubatı anlatan bir gazete basan Ak Partili gençler adına yapılan basın açıklamasında “28 şubat günleri, başörtülü bacılarımızın üniversitelerden yaka paça dışarı atıldığı belli başlı illegal örgütler tarafından hakarete uğradığı zor günlerdi” denildi.

Ak Parti Gençlik Kolları 28 şubat yıldönümünde düzenledikleri eylemle protesto ettiler. Gençler 28 Şubat sürecinde yaşananları konu alan bir gazete hazırlayarak esnaflara ve halka dağıttı. Gençler adına yapılan basın açıklamasında ise şunlara yer verildi. “Hepinizce malumdur ki, bugün burada toplanış amacımız bundan tam 19 yıl evvel başımızdan geçen talihsiz olayı unutmamak ve hala o günlerdeki gibi o gün ki dava arkadaşlarımız, ağabeylerimiz, bacılarımız gibi dayanışma içinde olmak susmamak ve hatırlatmaktır. Ayni zamanda o günlerden bu günlere bizi getiren cenabı hakka şükür etmektir.

Çok değerli Dava arkadaşlarım din kardeşlerim 28 Şubat süreci, düşüncelerin, inançların, kimliklerin üzerinden tankların geçtiği ve özgürlüklerin yok edildiği talihsiz bir süreç belki de Yüce Allahın bize bir şefkat tokadıdır. Toparlanın kendinize gelin tokadı. Safları sıklaştırın tokadı.

28 Şubat süreci, o günler 100 bine yakin kız öğrencinin eğitim hayatından mahrum bırakıldığı, imam hatip okulu öğrencilerinin zulme maruz kaldığı Kuran kurslarının kapatıldığı, Kuran eğitimine yaş sınırı getirildiği ve özetle İslami kimliğin yok edilmeye çalışıldığı dünlerdi. 28 şubat günleri, başörtülü bacılarımızın üniversitelerden yaka paça dışarı atıldığı belli başlı illegal örgütler tarafından hakarete uğradığı zor günlerdi.

Ama Allaha hamd olsun o günleri atlattık. Saflarımızı sık hale getirdik ve birleştirdik. Omuz omuza verdik direndik. Tekrar söylüyorum üzerinden 19 yılın geçtiği Ogünler hala yüreklerimizde bir sızıdır. O günlerde mücadele eden erkek veya bayan kardeşlerimizi hatırımıza getirme günüdür bu gün. Allah o zor mihnetli tasalı günlerde mücadele eden tüm kardeşlerimizden razı olsun. Basta Necmettin Erbakan Hocamız ve Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Reisimizden ve onların dava arkadaşlarından razı olsun.

O günlerde tanklar yollarda fikirlerimizi çiğnerken ruhumuzu ve maneviyatımızı çiğnerken söz veren ağabeylerimiz, ablalarımız gibi bizde bugün burada akşam namazımızın ardından söz veriyoruz. Önce Allaha Sonra Resulullaha ve ardından reisimize, Ahmet Davutoğlu hocamıza, birbirimize, kardeşliğimize ve davamız üzerine yemin ediyoruz söz veriyoruz. O günleri asla unutmayacağız. Unutturmayacağız. Bu günlerin rahatlığına alışıp davamızı boş vermeyeceğiz. Nankörlük etmeyeceğiz. Yılmadan yorulmadan ihlasla samimiyetle hak yolda Batıla karşı mücadelemizi devam ettireceğiz. Hepinizden söz istiyorum, söz veriyor musunuz?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum