AK Parti 2. Bölge Toplantısı Yapıldı

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından 5 ili kapsayan 2. Bölge Eğitim Toplantısı Antalya'da başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2011 23:46
AK Parti 2. Bölge Toplantısı Yapıldı

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı, 2011 genel seçimleri çalışma planı ve takvimi çerçevesinde, İl ve İlçe Seçim İşleri Başkanları, İl ve İlçe SKM başkanları, İlçe başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Seçim İşleri başkanları, İl eğitimcileri ve İl hukukçuları ile Kemer'in Tekirova beldesindeki Amara World Hotel'de bir araya geldi.

Antalya, Konya, Isparta, Burdur, Karaman İl, İlçe, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarını kapsayan 2. Bölge Toplantısı'nda, eğitim, bilgilendirme ve istişare fonksiyonları üzerinde e-seçim odaklı değerlendirmeler yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, "Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığımızın bölge toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk. Şahsım ve teşkilat mensuplarım adına Konya, Isparta, Burdur, Karaman teşkilatlarımıza hoş geldiniz diyorum. Umuyorum ki; bu toplantı, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde elde edeceğimiz başarının müjdecisi olur" dedi.

Akdeniz havzasında oyların yükselmeye başladığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ankara Milletvekili Haluk İpek, şöyle konuştu: "Bu toplantı, oyların daha yukarıya taşındığı bir toplantı olacak. Çünkü; buradan akşam ayrıldığınız zaman çok iyi bir seçim uzmanı olacaksınız. Derli toplu bir eğitim yapacağız. Partimizi, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurduk. 12 Haziran 2011 tarihinden kısa bir süre sonra da 10. yılımızı dolduracağız. AK Parti kurulduğundan itibaren hep birlikte büyük başarılara imza attı. Bu süre zarfında 6 tane sandık gördük. Türkiye'nin dönüşümünde bu sandıkların çok büyük katkısı oldu. İki tane halk oylaması, iki yerel seçim ve iki genel seçim geçirdik."

Türkiye'nin bu günlere gelişinde bu seçimlerin çok büyük katkısı olduğunu belirten İpek sözlerine şöyle devam etti: "Anayasaya baktığımız zaman devletin yapısını düzenlemek, devletin yapısına baktığımızda da Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu, Parlamento, Belediye başkanları, Meclis üyeleri tüm bunlar olacak ve sistemi harekete geçirip ülke kaynaklarını vatandaşın hizmetine sunacaktır. Anayasa'da başka bir şey kurgulanmamıştır. Yani seçimler olacak ve bu makamlara seçilenler ülke kaynaklarını insanların hizmetine sunacak.

Bu hizmeti sunarken aynı zamanda da çevresindeki diğer devletlerle de rekabet edecek. Dünyada tek başımıza yaşamıyoruz. Çevremizde başka iller ve ülkeler de var. Onlarında bir yönetim yapısı var. AK Parti iktidara geldiğinde kişi başına düşen milli gelir 3 bin dolar seviyesindeydi, biz iktidara geldiğimizde rekabet etmek durumunda kaldığımız ülkeler 25 milyon dolar seviyesindeydi, biz 3 bin dolar seviyesinde kalmışsak; onlar ülke kaynaklarını ve yönetim yapılarını düzgün şekilde işletmişler, biz ise düzgün bir şekilde işletememişiz.

Ne zamana kadar, ne zaman seçimlerden sonra parlamentoda çoğunluk oluştu, o zamandan bugüne gelindiğinde 11 bin dolar gibi yüksek bir seviyeye yükseldi. İstikrarlı ve güçlü hükümetlerin ülkenin gelişiminde direkt bir etkisi var. Bu açıdan bakıldığı zaman anayasanın başka bir bölümünde siyasi partilerle ilgili bölümünde bu yerlere gelecek olan kişileri belirleyen kendi programları ve tüzükleri ile ortaya çıkan hukuki yana siyasi parti deniyor.

Siyasi partiler seçimlerde halkın önüne programları ile çıkarak oy istiyorlar ve bu yerlere görevli olacak kişileri seçiyorlar. Anayasadaki bu tanıma baktığınız zaman siyasi partilerin birinci görevi seçimler. Yani bir siyasi parti ve organları eğer seçimleri düzgün bir şekilde yapamıyorsa, diğer bütün işler siyasi partinin birinci görevi değil. Siyasi partideki bütün görevlilerin birinci görevi seçimlerdir. Seçimi iyi yürüten ve sandık başında iyi çalışan siyasi parti kuruluş amacına anayasadaki varoluş sebebine uygun hareket ediyor demektir" dedi.

Genel Merkez SKM Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, 2. Bölge Sorumlusu Seçim İşleri Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Halide İncekara, SKM Başkan Yardımcısı Doğan Kubat, SKM İl eğitimcileri ve İl hukukçularının yapması gereken çalışmalar hakkında teşkilat mensuplarına bilgi verdi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ankara Milletvekili Haluk İpek, Genel Merkez SKM Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, 2. Bölge Sorumlusu Seçim İşleri Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Halide İncekara, SKM Başkan Yardımcısı Doğan Kubat, Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Meral Kirişçioğlu, Genel Merkez Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Mustafa Akış, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Seçim İşleri Başkanı Mehmet Çetinkaya, SKM Başkanı Rıza Sümer, İlçe Seçim İşleri Başkanları, İl ve İlçe SKM başkanları, İlçe Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanları, İl eğitimcileri ve İl hukukçuları katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.