AK Parti Aday Adayı Akbay'dan Ezber Bozan Çıkış

AK Parti Aday Adayı Akbay'dan Ezber Bozan Çıkış: Sosyalist Politikalar Üreten Tek Parti AK Parti'dir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2018 16:36
AK Parti Aday Adayı Akbay'dan Ezber Bozan Çıkış

AK Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Av. Ayşe Nur Akbay, siyasette ezber bozacak açıklamalar yaptı. Akbay, “Hayatım boyunca Ak Parti’den başka partiye de oy vermedim. Fransa’daki Sosyalist Parti’yi saymazsak tabi. Ama oradaki sosyalistlerin bizim sosyalistlerle hiçbir benzerliği yok. Bizde sosyalistlik burjuva sınıfının ağzında slogan olmaktan öteye geçmiyor. Batılı manada sosyalist politikalar üreten tek parti Ak Partidir” dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Av. Ayşe Nur Akbay, siyasette ezber bozan açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarla Türkiye sosyalistlerini de kızdıracağa benzeyen Akbay, ““Hayatım boyunca Ak Parti’den başka partiye de oy vermedim. Fransa’daki Sosyalist Parti’yi saymazsak tabi. Ama oradaki sosyalistlerin bizim sosyalistlerle hiçbir benzerliği yok. Bizde sosyalistlik burjuva sınıfının ağzında slogan olmaktan öteye geçmiyor. Batılı manada sosyalist politikalar üreten tek parti Ak Partidir” ifadelerini kullandı.

Av. Ayşe Nur Akbay, “Önce şunu söyleyeyim ben siyasete aklım erdiğinden beri koyu bir Recep Tayyip Erdoğan hayranıyım. Fransa’da öğrenciyken ona ve onun siyasi çizgisine yapılan haksızlıkları görüyorduk. Hayatım boyunca Ak Parti’den başka partiye de oy vermedim. Fransa’daki Sosyalist Parti’yi saymazsak tabi. Ama oradaki sosyalistlerin bizim sosyalistlerle hiçbir benzerliği yok. Bizde sosyalistlik burjuva sınıfının ağzında slogan olmaktan öteye geçmiyor. Batılı manada sosyalist politikalar üreten tek parti Ak Partidir. Türkiye’de çok partili hayata geçişte sağ ve sol tanımlanırken büyük eksen kaymaları olmuş. Totaliter ve Faşist ilkelerle sonsuza kadar ülkeyi idare etmeyi hayal eden Milli Şef CHP’si, çok partili hayata geçmek zorunda kalınca siyasi kimlik bunalımı yaşamış ve sosyalist bir maske takmış. Atatürk’ün Halkçılık ilkesini savunan parti hangisidir diye halka sorunca halk cevabını seçimlerde veriyor zaten” diye konuştu.

Fransız vatandaşlığı da olan Av. Akbay, “Neden Fransa’da yaşamayı tercih etmediniz?” sorusuna da şu cevabı verdi; “Aslında hayat benim için çok daha kolay olurdu belki ama bunu hiç düşünmedik dersem yanlış olmaz. Fransız vatandaşlığını üniversite yıllarında aldım. O zaman ki siyasetçiler o kadar vizyon sahibi değildi ama şimdi Cumhurbaşkanımız da Türkiye’mizin ve Türklerin haklarını savunabilmek için bunu tavsiye ediyor. Vatandaşlığım olsa da ben kendimi hiçbir zaman bir batılı olarak görmedim. Bir gün hep ülkeme dönmeyi hayal ettim. Zaten tamamen Türk kültürüyle yetiştik. Hatta babam o kadar tutucuydu ki Türkiye’ye geldiğimiz zaman burada insanların bizden daha “Batılı” yaşadığını görüyorduk. Çünkü bizim standartlarımız babamın Fransa’ya gittiği 70’li yıllardaki Türk aile yapısıydı. Çocuklarımı Fransa’da yetiştirmeyi hiç düşünmedim. O yüzden şimdiki Türkiye’den çok daha zor yaşam koşullarına sahip 2003 Türkiye’sine yerleşmekte tereddüt etmedik. Tabi bunda Türkiye’nin geleceğine olan inancımızın da etkisi büyüktür. Ak Parti iktidarı işbaşına gelmişti ve biz bugünlerin geleceğine daha o günlerden inanıyorduk”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum