Ak Parti Adayını Bayramdan Önce Açıklayacak

2014 yılının Mart ayında yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için partilerin hazırlıkları başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2013 19:15
Ak Parti Adayını Bayramdan Önce Açıklayacak

Bu seçimlerde partiler adaylarını erken açıklamak için adeta sıraya girdi. Önceki seçimlerde adayı geç açıklamanın partilerine puan kaybettirdiğini düşünün parti yöneticileri seçimlere 7 ay kala adaylarını açıklıyor.

Isparta’da ilk aday açıklayan CHP oldu. CHP Isparta merkezde seçimlere SDÜ eski Rektörü Prof. Dr Lütfü Çakmakçı ile gireceğini 20 gün önce açıkladı. Ardından Pazartesi günü SP adayını genel başkan Mustafa Kamalak’ın katıldığı iftar programını açıkladı. SP seçimlerde Süleyman Çakan ile yarışacak.

Üçüncü olarak adayını açıklayacak parti ise büyük bir ihtimalle MHP olacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 30 Ağustos’ta yapacağı Isparta ziyaretinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yeniden adaylığını açıklaması bekleniyor.

İktidar partisi AK Parti’de 2014 seçimleri için belediye başkan adaylarını erkenr açıklama kararı aldı. Edinilen bilgilere göre AK Parti’nin Isparta Belediye Başkan adayının Kurban Bayramından önce açıklanması bekleniyor.

AK Parti Genel Merkezinin illerdeki başkan adayları ile ilgili olarak bir yılı aşkın bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü, bugüne kadar Isparta’da 6 anket yaptırıldığı, 2 anket daha yaptırıldıktan sonra, teşkilat yoklaması ve milletvekillerinin görüşlerinin alınmasını ardından Kurban Bayramı öncesinden adayın açıklamasına kesin gözü ile bakılıyor.

Isparta’nın Türkiye’de adayı erken açıklanacak illerin başında geldiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’ya büyük önem verdiği belirtiliyor.

AK Parti Genel Merkezinde, adayların geç açıklanmasının sıkıntı yarattığı, bu nedenle erken açıklama görüşü hakim olduğu öğrenildi.

AK Parti’de şu ana kadar aday adaylığı için gündeme gelen isimler şöyle:
1 – Memduh Oğuz,
2 – Bahattin Şenol,
3 – Dr. Mehmet Gençgönül,
4 – Haydar Kemal Kurt,
5 – Nuri Uzaktaş,
6 – Doç. Dr. Suat Kolukırık,
7 – Mehmet Uğur Gökgöz,
8 - Tahir Alan

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum