AK Parti Adaylarına Paralel İnceleme

Yerel seçim adaylarını belirlemek için İstanbul’da iki gün üst üste toplanan AKP yönetimi, 81 ildeki adaylara “paralel inceleme” yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2014 00:45
AK Parti Adaylarına Paralel İnceleme

17 Aralık operasyonunun ardından “paralel yapı” operasyonu başlatan iktidar partisinde belirlenen il belediye başkan adayları ile henüz tamamı açıklanmayan ilçe belediye başkan adayları üzerinde yeniden çalışma yapılıyor. Açıklanan bazı belediye başkan adaylarının değiştirileceği konuşuluyor. Başbakan Erdoğan önceki gün ilçe başkan adaylarının belirleneceği 11 saatlik bir toplantı yaptı.

SON TARİH 18 ŞUBAT
AKP Seçim İşleri Üst Kurulu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında günlerdir üst üste toplanıyor. Kurul, hafta sonu da İstanbul’da toplanarak çalışmalarını sürdürdü. 15-20 gün önce açıklanması planlanan ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi çalışmaları oldukça yavaş gidiyor. Parti kulislerinde buna gerekçe olarak adaylara ilişkin yaşanan “paralel” endişe gösteriliyor. Bu nedenle birçok yerde tekrar başa dönüldü.

Belirlenen ilçe belediye başkan adayları yeniden tek tek gözden geçirilmeye başlandı ve gelen istihbaratlar değerlendirmeye alındı. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için siyasi partilerin aday listelerini seçim kurullarına en geç 18 Şubat’ta teslim etmeleri gerekiyor. Listeler kesinleştikten sonra adayların profili ile ilgili yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek isteyen AKP yönetimi, her türlü bilgi kırıntısını değerlendirmeye alıyor. Her adayla ilgili son sözü Başbakan Erdoğan söylüyor.

AKP’de 81 ilin belediye başkan adayları ise Başbakan Erdoğan tarafından slaytlı tanıtımlar eşliğinde kamuoyuna açıklandı.

DUYUMLAR YÖNETİMİ HAREKETE GEÇİRDİ
Ancak kulislerde konuşulan bir iddiaya göre, birkaç ilin adayının cemaate yakın olduğu yönündeki bilgi paylaşımları, parti yönetimini harekete geçirdi.

O illerin milletvekillerine belirlenen belediye başkanı ile ilgili duyumlar aktarıldı. Vekillerin de “Daha önce irtibatlıydı ancak birkaç yıldır cemaatle arasına mesafe koyduğu biliniyor” şeklinde bilgiler aktarıldığı ifade edildi. AKP yönetiminin, tüm illerin adaylarının açıklanmasına rağmen listeler kesinleşmeden birkaç ilde aday değişikliğine gidebileceği konuşuluyor.

ERDOĞAN İÇİN YOĞUN ÖNLEM
Partisinin ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için Sütlüce’de bulunan AKP İstanbul İl Başkanlığı’na giden Başbakan Erdoğan için il başkanlığı civarındaki binaların çatılarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili son düzenlemelerin yapıldığı Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısına katıldı. Toplantı dün akşam geç saatlere kadar devam etti.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum