AK Parti Adaylarını Nasıl Belirleyecek?

İşte O Sorunun Cevabı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2018 14:24
AK Parti Adaylarını Nasıl Belirleyecek?

Yerel seçimlerde gözlerin çevrildiği Aday Adaylığı sürecini başlatan AK Parti adaylarını nasıl belirleyecek?

O sorunun cevabı AK Parti İl Merkezi'nden yapılan açıklamayla netleşti. AK Parti aday belirleme sürecinde merkez yoklaması yapacak.

AK Parti'den yapılan açıklamada; "AK Parti il teşkilatı olarak 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarımız tüm hızıyla sürmektedir. Malumunuz Ak Parti, 31 Mart Pazar günü yapılması öngörülen yerel seçimler için seçim takvimini hazırlayan ilk parti olmuştur.
Önümüzde yerel seçimler için aday adaylık süreci bulunmaktadır. Aday adaylığı başvuruları; Belediye Başkanlıkları için 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelikleri için 5 Kasım-3 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Başvurular; İl Belediye Başkanlığı için Genel Merkeze veya il başkanlıklarına, İlçe ve Belde Belediye başkanlıkları için İl Başkanlıklarına, veya il başkanlıklarına iletilmek üzere ilçe başkanlıklarına, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için ilçe başkanlıklarına bizzat yazılı yapılacaktır.

AK Parti bütün seçim çevrelerinde seçime katılacak, parti adaylarının tespiti ve sıralamasında "merkez yoklaması" usulü uygulanacak olup, başvurular aksecim.akparti.org.tr adresi üzerinden, istenilen belgelerin de doldurulması ve tamamlanması suretiyle yapılacaktır.

Aday adaylarımız teşkilata gelmeden de internet üzerinden ön başvuruda bulunabilecek ancak başvuru işlemini kesinleştirmek için ilgili teşkilat birimine uğrayarak sistemden çıkarılan başvuru formunu bizzat imzalamaları gerekecektir. Başvuruya eklenecek olan; Sabıka Kaydı ve Askerlik Durum Belgesini e-Devlet sisteminden temin edilebilecektir. Aday adaylarımızın Eğitim Durumunu Gösterir Belge ve nufüs cüzdanı asıllarının başvuruda bulundurulması zorunludur.

İl belediye başkan adaylıkları için 5.000,00TL (Beşbin TL) başvuru aidatı İl Başkanlığı hesabına; ilçe belediye başkan adayları (1.500,00TL (Binbeşyüz TL), belde belediye başkan adaylıkları için (1.000,00TL), İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi meclis üyelikleri için başvuru aidatı olarak 500,00TL (Beşyüz TL) ilgili İlçe Başkanlıklarının hesabına yatırılacaktır. Yukarıdaki belirlenen aidatlar, kadın aday adaylarından ½, engelli aday adaylarından 4’de 1 oranında alınacaktır. Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ve teşkilat mensupları için YSK’nın belirlemiş olduğu son tarihi 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’a kadar istifa edilmesi gerekmekte ise de müracaat etmek isteyen aday adayları istifalarını müracaat tarihi itibariyle vermiş olmaları gerekmektedir. Temayül yoklaması tüm Türkiye’de 18 Kasım’da Saat 10/16:00 arası yapılacaktır.

Sürecin; ilimizde ve ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde gerçekleşmesini temenni ederek hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum