Ak Parti Danışma Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ak Parti İl Teşkilatları 4. Olağan Kongrenin ardından ilk Danışma Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2012 18:12
Ak Parti Danışma Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıya, Ak Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Ak Partili Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan İl Divan Kurulu toplantısında İl Divan Kurulu üyelerinin seçiminin ardından konuşmalara geçildi. İl olarak kürsüye gelen Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, 4. Olağan İl Kongresinin ardından ilk İl Divan Meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, yapılacak olan yerel seçimlere iddialı gireceklerini söyledi.

Partiler sürekli kan kaybederken bizim partimiz oy artışıyla yoluna devam ediyor diyen Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, “İl Teşkilatları olarak bizim görevimiz partimizi Isparta’daki oy oranını daha da yükseğe çekmektir. Biz Ak Parti teşkilatı olarak oy odaklı değil hizmet odaklı bir partiyiz. Ülkeye kalıcı eserler bırakmak bizim en önemli görevimizdir. Daha önceki dönemde yerelde ve genelde iktidardık. Fakat 2009 seçimlerinde Isparta merkez de olmak üzere bazı belediyeleri kazanamadık. Önümüzdeki seçimlere daha koordineli çalışarak bütün ilçe ve belde belediyeli kazanacağız. İnanıyoruz ki önümüzdeki yerel seçimlerde partimiz hak ettiği noktaya gelecektir. 2009 sürece bizim için bir taraftan kayıp bir taraftan kazanım olmuştur. Muhalefet iktidar olup iyi icraatlar yapacağız diye vaatlerde bulunuyor. 2009 seçimlerinde muhalefet arkadaşlarımız yerelde iktidar oldu. Fakat 3,5 yıllık yerel iktidarlarının sonucu ortada. Muhalefet arkadaşlarımızın söyledikleri bu iddialar böylece çürümüş oldu. Arkadaşlarımız 3,5 yıllık görev süreçleri içerisinde yoruldular. Fakat bu yorgunluk hizmet yorgunluğu değil kafa meşguliyetinden. Yerel iktidarlıkları sürecinde yapılan hiçbir artı iş yok. Fakat lafa geldiler mi hepsi esip gürlüyor. Ak parti kadroları olarak önümüzdeki yapılacak yerel seçimlerde Isparta merkeze ilçe beldelerin hepsine talibiz. Bu konudaki çalışmalarımıza koordineli bir şekilde başladık” dedi.

İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, meclisin tatile girmesinin ardından sahaya çıkmaya hazırlanıyoruz dedi. Bütün ilçe belde ve köyleri gezip vatandaşların sorunlarını dinleyeceğiz diyen Bilgiç, “Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın önderliğinde çıktığımız bu yol son derece kutlu bir yoldur. Milletimizin birlik ve beraberliği için verilen mücadele son derece meşakkatli ve onurlu bir mücadeledir. Önümüzdeki günlerde çok ciddi bir çalışma yapıp vatandaşlarımız ile bir araya gelmek için hazırlanıyoruz. Önümüzde çok çetin bir yol var. 2015’e kadar her sene bir seçim olacak. Bizim Ak Parti İl teşkilatları olarak Başbakanımıza verebileceğiz en büyük destek her an seçim olacak gibi çalışmak. Hiç kimsenin aramıza nifak tohumları ekmelerine müsaade etmeyin. Bizi Isparta’da bizden başkası yıkamaz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Bilgiç’in ardından söz alan Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Ak Parti’nin temellerinin sağlam atıldığını belirterek, yapılacak olan yerel seçimlere birlik içinde hazırlanılması gerektiğini söyledi. Ak Parti’ye yakışır bir kongre dönemi yaşadıklarını ifade eden Özel, “Kongrelerimizi tüm ilçelerde ve il merkezinde Ak Parti teşkilatlarına yakışır bir şekilde gerçekleştirdik. Yerelde hiçbir şahsi hissiyatta bulunmadan Ak Parti nasıl kazanacaksa onun mücadelesini verirsek kazanmış oluruz. Yerel seçimlerde kim Ak Parti ile en iyi şekilde halka hitap edebilecekse il ve ilçe teşkilatları olarak onun etrafında toplanmamız gerekir. İl teşkilatı olarak eksiklerimizi ve yapacaklarımızı karşılıklı istişare ortamında yapmamız gerekiyor. Bunu yaptığımız takdirde bugün yaptığımız bu toplantılar amacına ulaşmış olacaktır. Ak Parti 10 yıllık süreçte belediyecilik düzeyinde çok ciddi işlere imza attı. Bunun neticesinde de bugün tek başımıza iktidarız. Türkiye genelinde Eğirdir Belediyesi 2. oldu. Bu Ak Partili bir belediye. Isparta’da nereye giderseniz gidin sadece Ak Partili belediyelerin çalıştığını göreceksiniz. Geçmiş dönemde 6 trilyon zararla aldığımız Isparta Belediyesine 6 trilyon kar ettirdik. Bizim yerelde yaptığımız icraatlarımızı vatandaşımıza daha iyi anlatmamız gerekiyor. Meclisin tatile girmesinin ardından il teşkilatındaki arkadaşlarımızla birlikte bütün ilçe, belde ve köyleri kapsayan bir program hazırladık. Yapacağımız bu ziyaretler yerel seçim öncesinde bizim için birer antrenman olacak. Ak Parti milletvekilleri olarak Isparta’nın kaptanı İl başkanımız Nuri Uzaktaş’ın riyasetinde bütün çalışmalara katılacağız” yorumunu yaptı.

Yapılan İl Divan Meclisi toplantısına Koordinatör Milletvekili olarak katılan Ak Parti Antalya milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti teşkilatlarının gerçekleştirmiş olduğu icraatlarının neticesinde halkın takdirini kazandığını söyledi. Ak Parti ailesi ve teşkilatları olarak daima vatandaşla iç içe olmamız gerekir diyen Samani, Ramazan ayında bütün ilçe, belde ve köylerin gezilip vatandaşın sorunlarının dinlenmesi gerektiğine değindi.

Gerçekleştirilen il divan toplantısı dilek ve temennilerle son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum