AK Parti Eğirdir Teşkilatından Toplu İstifa

AK Parti Eğirdir İlçe Yönetiminde 19 kişinin istifa ettiği, daha önce istifa edenlerle birlikte 40 kişilik yönetimde 7 kişinin kaldığı ileri sürüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2011 17:59
AK Parti Eğirdir Teşkilatından Toplu İstifa

AK Parti Eğirdir İlçe Yönetiminde 19 kişinin istifa ettiği, daha önce istifa edenlerle birlikte 40 kişilik yönetimde 7 kişinin kaldığı ileri sürüldü.

20'si asil, 20'si yedek olmak üzere 40 kişinin bulunduğu AK Parti Eğirdir İlçe yönetiminde geçen yıl 14 kişinin noter kanalı ile yaptığı istifanın ardından 19 kişinin daha istifa ettiği ve istifa edenlerin sayısının da 33'e ulaştığı ileri sürüldü.

AK Parti Eğirdir İlçe Yönetiminden Murat Altunbaş, İsa Çetinkaya, Hasan Sarıbaş, Mehmet Çınar, Selim Sakçalı, Ecir Patır, Nurullah Altunbaş, Mustan Kartal, Ali Demirekin, Mustafa Özdemir, Hasan Talha Taran, Sadettin Oktar, Gökhan Yaman, Hüseyin Tunç, Halil Yılmaztürk, Serdar Dursun, Kemal Sabah, Adil Özdemir ve Akif Kesiktaş'ın noterden istifa dilekçelerini partiye gönderdikleri belirtildi.

İstİfa edenler adına Aa muhabirine açıklamada bulunan Altunbaş, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'in halka zarar verdiğini, parti ilçe teşkilat başkanı Hasan Dinçer'in de Belediye Başkanı Özmeral'e harhangi bir işlem uygulamadığını, hataları görmezden geldiğini ileri sürdü.

İlçe Başkanı Hasan Dinçer'in yönetimdekilerin onurunu, gururunu kırıcı davranışlar sergilediğini iddia eden Altunbaş, ilçeye yapılacak hizmetler konusunda da herhangi bir fikir alışverişinde bulunulmadığını aktardı. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'in de ilçe halkına zarar verdiğini ileri süren Altunbaş, Dinçer ile Özmeral'in halk ile diyalog kurmadığını belirtti. Hatalar konusunda hem Başkan Özmeral'i hem de Dinçer'i uyardıklarını söyleyen Altunbaş, ancak uyarıların dikkate alınmadığını kaydetti. Bu durumun partiye zarar verdiğini kaydeden Altunbaş, sözlerine şöyle devam etti: "İlçe teşkilat başkanı ile Belediye Başkanı Özmeral'in davranışları ilçede partiye karşı tepkiye yol açıyor. Bu durum partimize büyük zarar veriyor. Partimize daha fazla zarar vermemek, vicdanen de rahat olmak için istifa kararı aldık. Toplu halde istifa ederek mevcut yönetimin düşmesini ve yeni bir oluşumun oluşmasını istiyoruz. Daha önce 14 kişi istifa etmişti, şimdi de 19 kişi istifa ettik. Tüzüğe göre istifalar üçte ikiyi geçtiği takdirde yönetimin düşmesi gerekiyor" dedi.

Daha önceden de bir kaç kişinin istifa ettiğini ancak ilçe yönetimi tarafından işleme konulmadığını aktaran Altunbaş, bu nedenle istifaları noterden gönderdiklerini bildirdi. Yönetim düşürülmediği takdirde belediye meclis üyelerinin de istifa edeceğini öne süren Altunbaş, "Partimizden değil, Belediye Başkanı Özmeral ve Teşkilat İlçe Başkanı Dinçer'e tepkimizden dolayı istifa ediyoruz. Partimize zarar gelmesini istemiyoruz" diye konuştu.

-AK PARTİ Isparta İL BAŞKANI-
AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, istifa ile ilgili bilgisinin olmadığını belirtti. Yönetimde üçte ikisinin istifa ettiği ve bunun üzerine yönetimin düşüp düşmeyeceği yönündeki soruya Gökgöz, "Henüz istifa dilekçeleri elimize ulaşmadı, böyle bir şey varsa tüzük neyi gerektiriyorsa o yapılır" yanıtını verdi.

AK Parti Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Dinçer de, Aa muhabirine, istifa dilekçelerinin ellerine ulaşmadığını bildirdi.

-EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZMERAL-
Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de, Aa muhabirinin sorusu üzerine, halka zararlı değil, faydalı çalışmalar yaptıklarını ve hizmetleri de halk ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Yapılan hizmetleri halkın takdir ettiğini söyleyen Özmeral, AK Parti ilkelerine bağlı çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum