AK Parti Genel Merkezi Said Yüce’yi Yalanladı

Bu Haberi Okuduktan Sonra Said Yüce Mahcup Olacak Mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2015 19:10
AK Parti Genel Merkezi Said Yüce’yi Yalanladı

AJANS32'NİN ÖZEL HABERİ

Ak Parti’nin Amasya doğumlu Isparta Milletvekili Adayı Said Yüce geçtiğimiz günlerde Isparta yerel basınına “Isparta Beni Bağrına Bastı” başlıklı açıklamalarıyla dikkat çekmişti.

Yüce bu açıklamalarında “Isparta'daki muhalefet sözcüleri ve adayları da eminim ki, söyledikleri sözlerden mahcup olacaklar” ifadelerini kullandı.

Muhalefet sözcüleri ve adayları Yüce ile ilgili sözlerinden mahcup olurlar mı bilinmez ama bu haberi okuduktan sonra Said Yüce’nin mahcup olup olmayacağı şimdiden merak konusu.

AMASYA İLK 5’TE DEMİŞTİ
AK Parti’nin Amasya doğumlu Amasya Milletvekili ve Isparta Milletvekili adayı Said Yüce açıklamasında “Ben 25. dönem Amasya'dan milletvekili seçildim. Üç vekilin seçildiği Amasya'da Ak Parti Türkiye'de en yüksek oyu alan ilk beş ilimizden birisi olmuştur. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde aday olduğum Isparta’da da Ak Parti oylarını arttırarak seçimden başarıyla çıkacaktır” demişti.

Gazetecilik işte Ajans32 Haber Merkezi Said Yüce’nin iddia ettiği seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Çıkan sonuç ise Said Yüce’yi mahcup edecek türden.

GENEL MERKEZ YÜCE’Yİ YALANLIYOR!
Öyle ki, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı milletvekili genel seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre, "Seçim Sonuç Analiz Kitapçığı" hazırladı. Hazırlanan kitapçıkta AK Parti’nin bölgelere ve illere göre başarı ve başarısızlıkları rakamlarla tespit edildi.

Ancak, kitapçıkta belirtilen sonuçlar AK Parti Amasya Milletvekili ve Isparta Milletvekili adayı Said Yüce’nin kamuoyuna açıkladığı sonuçlarla örtüşmedi.

Yüce’nin iddiası üç vekilin seçildiği Amasya'da Ak Parti’nin Türkiye'de en yüksek oyu alan ilk beş ilden birisi olduğu yönündeydi.

Oysa AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı’nın kitapçığına göre ilk 5 il şöyle sıralanıyor; Rize, Konya, Kahramanmaraş, Bayburt, Çankırı… İlk 5’te olmayan Amasya ilk 10’da da yer almıyor. İlk 5 ili sırasıyla Düzce, Malatya, Aksaray, Yozgat ve Adıyaman takip ediyor.

Said Yüce’nin ilk 5’te yer aldı dediği Amasya ise ancak 39’ncu sırada yer alabiliyor. Amasya’yı 40’ncı sırada Isparta’nın takip ediyor olması da sadece bir detay olarak Ajans32 Haber merkezinin dikkatini çekiyor.

İŞTE O RAKAMLAR
Rize'de yüzde 67,90 oy oranına ulaşan AK Parti, Konya'da yüzde 66,58, Kahramanmaraş'ta yüzde 62,15, Bayburt'ta yüzde 61,39, Çankırı'da yüzde 60,55, Düzce'de yüzde 60,52, Malatya'da yüzde 59,75, Aksaray'da yüzde 59,52, Yozgat'ta yüzde 59,44, Adıyaman'da yüzde 59,32 oy oranına sahip oldu.

Kitapçıktaki ilçe bazlı sıralamada ise Adıyaman'ın Sincik ilçesi zirveye yerleşti. Geçerli oyların yüzde 90,71'inin AK Parti'ye gittiği ilçeyi, yüzde 84,96 ile Rize'nin Güneysu ilçesi takip etti.

Malatya'nın Kale ilçesi yüzde 84,34 oy oranıyla üçüncü, Konya'nın Güneysınır ilçesi yüzde 82,78 dördüncü, Konya'nın Altınekin ilçesi ise yüzde 81,21 oy oranıyla beşinci sıralarda yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum