AK Parti Isparta’dan Umudu Kesti Mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında ki yerel seçim çalışma raporunda AK Parti açısından Isparta pekte iç açıcı görünmüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2014 15:37
AK Parti Isparta’dan Umudu Kesti Mi?

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Anket, temayül, başarı analizleri ve şehirlerin siyasi yapıları göz önünde bulundurularak hazırlanan çalışma ilginç verileri ortaya koyuyor.

Ak Parti'nin en az 47 belediye alacağını öngören çalışmaya göre kazanılacak belediye sayısı 55'i aşabilir. Çalışma Ak Parti'nin MHP'den 5, CHP'den de 3 belediyeyi alacağını ortaya koyuyor. Ancak, söz konusu çalışmada MHP'den alınabilecek belediyeler arasında Isparta yok.  

BDP'DEN DE BİR İL ALINABİLİR
5 Belediye MHP'den alabilir: Adana, Balıkesir, Gümüşhane, Manisa, Uşak. 3 Belediye CHP'den alabilir. Antalya, Ordu, Zonguldak. Ak Parti, 1 Belediye'yi (Iğdır) doğru bir adayı göstererek BDP'den alabilir.

5 Belediye'de MHP etkin : Bartın, Isparta, Kastamonu, Karabük, Osmaniye.

CHP'nin elindeki 11 il Artvin, Aydın, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İzmir, Kırklareli, Mersin, Muğla, Sinop ve Tekirdağ'da güçlü yarış olacak. BDP, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van olmak üzere 7 ilde etkin.

TEMAYÜL VE ANKET ETKİSİ 
48 ilde belediye yönetimini elinde bulunduran Ak Parti, bunlardan 21'indeki adayını değiştirdi. Büyük oranda temayül ve anket sonuçlarını dikkate alan Erdoğan, "parti oylarının çok altında" denilen illerde isim değişikliğine gitti.

Oylarını koruyan ya da biraz altında olan isimlerle 'yola devam' dedi. Oyları parti oylarının altında kaldığı belirlenen 25 belediyeden 18'inin adayı değiştirildi.

GAZİANTEP VE ERZURUM'DA ADAYLAR DEĞİŞİTİ
Anketlerden 'parti oylarına yakın desteğe sahip' 9 ilin belediye başkan adaylarından ikisi değişti. Bu iller Gaziantep ve Erzurum oldu. 6 il Erzincan,Malatya, Samsun, Sakarya, Trabzon ve Yalova'da mevcut başkanlar aday oldu.

AK PARTİ, MHP-CHP'DEN 8 İL DAHA ALABİLİR
Ak Parti yönetimi, temayül ve anketler sonucunda MHP'den 5, CHP'den ise 3 ili yerel seçimlerde alabileceğini öngörüyor. Buna göre MHP'deki Adana, Balıkesir,Gümüşhane, Manisa ve Uşak illeri ile CHP'deki Antalya, Ordu, Zonguldak illerinde Ak Parti'nin seçimleri kazanabileceği ifade ediliyor. Ak Parti Adana'da Abdullah Torun, Balıkesir'de Ahmet Edip Uğur, Gümüşhane'de Ercan Çimen, Antalya'da Menderes Türel, Ordu'da Enver Yılmaz ve Zonguldak'ta Ali Bektaş'ı aday gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum