AK Parti Karıştı Mı?

Ulusal medya internet sitelerinde Isparta'da AK Parti'yle ilgili şok iddialar öne sürüldü. Isparta AK Parti'de neler oluyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2013 14:02
AK Parti Karıştı Mı?

1999-2013 arası Isparta'nın değişim yılları. Isparta'nın şehirleşmesi adına o yıllarda atılan adımlar 14 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Belediye Eski Başkanı Mehmet Aybatılı döneminde büyük bir kararlılıkla hayata geçirilen projeleri yeniden gündeme getirense AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel oldu. Başkan Aybatılı döneminden sonra Isparta'da şehirleşme adına hiçbir adım atılmadığını belirten Özel, "O dönemdeki ucubeler yıkıldı. Artık ilimizin bir kent hüviyetine büründürülmesi için Aybatılı döneminde atılan adımların devam ettirilmesi gerekir" dedi.

Demokrat Parti'ye yakınlığıyla da bilinen Özel'in bu açıklamaları, parti tabanında geniş yankı uyandırdı. Partililer, Başbakan'ın hemen yanı başında olan böyle bir kişinin neden bu tür açıklamalarda bulunduğuna bir anlam veremediklerini söylediler. Öte yandan Özel'in desteklediği İl Başkanı Nuri Uzaktaş'ın da adaylığına ilişkin bilgileri kamuoyuna yansıtması kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

ISPARTA'DA KRİZ KAPIDA
AK Parti'nin yurdun belirli kesimlerde aday belirleme çalışmaları sürerken, Isparta'da parti merkezinden resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, mevcut İl Başkanı Nuri Uzaktaş'ın il başkan adayının kendisinin olduğunu basına yansıtmasının ardından yüzlerce partili kazan kaldırdı. Duruma tepki gösteren partililer, "Cemaat destekli tepeden inme bir aday ile çalışmayız. Talimatla gelen bir il başkanı Isparta'ya verimli olamaz" diyerek istifa edeceklerinin sinyallerini verdiler.

İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI ÖNCE
YAYINLANDI, SONRA KALDIRILDI
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Isparta İl Belediye Başkan Adaylığı süreci büyük bir krize yol açtı. Parti genel merkezinde bu şehrin belediye başkan adayına dair herhangi bir açıklama yapmamasına rağmen, İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve Uzaktaş'a yakın kaynaklar tarafından basına sızdırılan bilgilerde parti genel merkezinin Uzaktaş'ı aday gösterdiği ve ikinci bir adayın şansının olmadığı bildirildi. Gelişmeler ışığında önceki gün Isparta'daki yerel bir gazeteye demeç veren İl Başkanı Uzaktaş, "Partimiz aday olarak bizleri layık gördü. Süreçte büyük desteklerini gördüğüm milletvekillerimize ve partili dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" açıklamasını yapmış, internet sitesinde yayınlanan haber ertesi gün sabah saatlerinde sessiz sedasız kaldırılmıştı.

ISPARTA'DA KRİZ KAPIDA
Parti genel merkezini ve ulusal haber ajanslarını telefon yağmuruna tutan partililer, 15 aday adayının yer aldığı bir yarışta, bilgilerin bizzat İl Başkanı Nuri Uzaktaş tarafından kamuoyuna yansıtılmasına tepki gösterdi. Emre, Karaağaç, İstiklal, Hızırbey, Fatih, Zafer, Modernevler, Işıkkent, Doğancı ve Hanife Sultan Mahallesi'nin de aralarında bulunduğu 10 mahallede başlayan krizin, dün akşam saatlerinde diğer semt ve ilçelere de yansıdığı bildirildi.

CEMAAT BAĞLANTISI RAHATSIZLIK UYANDIRDI
Mevcut il başkanının diğer aday adaylarına saygısızlık yaptığını öne süren partililer, "Partimiz, bu şekilde Isparta'da seçim kazanamaz. Sayın İl Başkanımız Nuri Uzaktaş Bey, bir takım kimselerin tepeden verdiği talimatla belediye başkan adaylık başvurusunda bulundu. Sonra da yakınları vasıtasıyla aday açıklanmadan kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmak istedi. Ne cemaat, ne de Atabey İlçesi Grubu bizlerden daha önemli değil. Uzaktaş'ın aday gösterilmesi halinde gönülden bağlı olduğumuz bu partiden istifa edeceğimizin bilinmesini isteriz. Cemaatin talimatıyla gelen bir il başkanı Isparta'ya fayda gösteremez. Bizim tepeden inme değil, halkın içerisinden gelen halk adamlarına ihtiyacımız var. Dünya lideri Başbakanımız lütfen sesimizi duysun" şeklinde konuştular.

Ulusal yayın yapan bir çok internet haber sitesinde yer alan bu haber, bazı siteler tarafından yayına konulmasının bir süre sonrasında yayından kaldırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum