AK Parti Listesine Son Dakika Müdahalesi

AK Parti Listesine Son Dakika Müdahalesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2015 14:03
AK Parti Listesine Son Dakika Müdahalesi

AK Parti'de Isparta milletvekilliği aday listesinin son gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değiştirildiği iddia ediliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Isparta için hazırladığı milletvekilliği aday listesi kamuoyunun gündemine bomba gibi oturdu. Mevcut milletvekillerinin önceki seçimde olduğu gibi bir ve ikinci sırada yer alması bazı kesimlerce sessiz tepkiye, bazı kesimlerde de açık bir şekilde tepkilere neden oldu. AK Parti listesine ilişkin en sert tepki ise Aday Adayı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı'dan geldi. AK Parti'den istifa eden Aybatılı, seçmenleri CHP'ye ve MHP'ye oy vermeye davet etti. Aybatılı'nın bu açıklamaları yerel gündem kadar ulusal gündemde de bomba etkisi yarattı.

AK Parti'de tartışmalara neden olan Milletvekili aday listesinin son gün değiştirildiği bilgisi siyasi kulislere yansıdı. İddialara göre, AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlanan liste, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değiştirildi. Listede yer almayan Isparta Milletvekili Recep Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine 2.sıraya konuldu.

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, listelerin YSK'ye teslim edilmesinden 1 gün önce yakın çevresine ve kendisini arayanlara 'ben listede yokum' diye söyledi.

Ancak listelerin YSK'ya verilmesine saatler kalan Recep Özel isminin listede yer aldığı haberi hem internet sitelerine hem de siyasi gündeme düştü.

Saat 17.00'dan sonra da Recep Özel ismi AK Parti'nin 2.sırasında görüldü. Aslında Recep Özel'in AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan listede yer almadığı, onun yerine Süleyman Soylu'ya yakınlığı ile bilinen Av. Tahir Alan'ın olduğu belirtildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mehmet Aybatılı'nın da üçüncü sırada, Pınar Taner Topsakal'ın dördüncü sırada olduğu öğrenildi.

Ancak YSK'ya verilen listede, ikinci sırada Recep Özel, üçüncü sırada İçişleri Bakanlığı Kontrolörü İsmail Özdemir, dördüncü sırada da AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi'nde de bir süre görev yapan İş kadını Ayşe Usta yer aldı.

Listenin son gün akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değiştirildiği iddia ediliyor.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, önceki gün akşam Kanal32'de Ne Var Ne Yok programına yaptığı canlı telefon bağlantısında bu iddiaları doğrular ifadelerde kullandı. Milletvekili Özel'in 'Cumhurbaşkanımızın taktiri' ifadesini kullanması dikkat çekti. İşte o konuşma:

HEKSESİ KUCAKLADIK
"Bu benim 4’üncü sefer aday adayı oluşum ve 3’üncü sefer de listeye girişim. Bundan dolayı 3 dönem olacak inşallah. Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Az veya çok elimizden geldiğince görev yaptığımız sürece herkese pozitif yaklaşarak, her kesimi kucaklayarak, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden görüşü ne olursa olsun Ispartalı hemşerileriemize hizmet etme gayreti içinde olduk. Hiç kimse Isparta’da görev sürem içerisinde olumsuz davranış içinde olduğumu söyleyemez. Rabbim bu dönemde de nasip etti.

BU TÜRKİYE'NİN SEÇİMİ
Sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri
. Başbakanımızın ve Genel Başkanımızın bize güven duyarak yer vermesiyle bir kez daha çok değerli Ispartalı hemşerilerimizin önüne gidiyoruz. Bu seçim ne Ahmet’in, ne Mehmet’in, ne Recep’in ne Süreyya’nın, ne İsmail’in ne de Ayşe Usta’nın seçimi olacak. Önümüzdeki seçim Türkiye’nin seçimi olacak. Bu seçimler yeni Türkiye’nin seçimi olacak. Önümüzdeki seçim bir daha eski Türkiye’nin gündeme gelmemesi, artık vesayet organlarının tekrar hayat bulmaması, sen ben, kardeş kavgalarının olmadığı yeni anayasanın mimarı olacak bir Meclisin şekilleneceği bir seçim olacak. Şu aday şöyle, bu aday böyle, şunun listesi iyi bunun listesi iyiden ziyade Türkiye ve Ispartalı bir karar verecek. 'Ben de Isparta’nın yeni Türkiye’nin mimarında varım' diyen bir irade ortaya koyacağına sonuna kadar inanıyorum. Bir takım yorumları takip ediyoruz. Isparta’da Cumhurbaşkanlığı seçimi dahil bugüne dair en iyi seçim sonucunu alacağımıza üstüne basa basa inanıyorum."

BİR İDDİA

İlk hali
1) Süreyya Sadi Bilgiç
2) Tahir Alan
3) Mehmet Aybatılı
4) Pınar Topsakal

Son hali
1) Süreyya Sadi Bilgiç
2) Recep Özel
3) İsmail Özdemir
4) Ayşe Usta

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum