Ak Parti Seçim Çalışmalarına Başlıyor

Ak Parti Seçim Çalışmalarına Başlıyor

Yayınlanma:
Ak Parti Seçim Çalışmalarına Başlıyor

Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Isparta eski Milletvekili Recep Özel, 2019’da yapılacak seçimlerin ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek; “Onun için tüm teşkilatlarımız iyi çalışacak. Çünkü, bu seçimlerin telafisi yok” dedi.

Ak Parti Isparta kurucu İl Başkanlığı’nın ardından 2002 – 2007 ve 2011 – 2015 Dönemleri Isparta Milletvekilliği yapan Recep Özel, şuanda partisinde Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor ve kendisine verilen bölge ve bölge illerini ziyaret ederek toplantılar gerçekleştiriyor. 

RECEP ÖZEL AFYON’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU 

Recep Özel bu doğrultuda; Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında ‘Seçim çalışmalarının değerlendirilmesi’ konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda 2019 seçimlerinde yapılacak çalışmalar ele alındı. 

ÖZEL; “BU SEÇİMİN TELAFİSİ YOK”

Toplantıda, partililere hitaben bir konuşma yapan Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Recep Özel, konuşmasında; “Bizler, Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda bölge bölge sorumluluk aldık. Ben, bu bölgeden sorumluyum. Bilindiği gibi, partimizin bazı illerinde kongreler bitti, bazılarında ise yapılacak. Bunlar çok önemli fakat siyasi parti olarak seçim sonucunu iyi alamıyorsak bu kongrelerin ve seçim boyu yapılan çalışmaların bir anlamı kalmıyor. Her şeyin bir telafisi var fakat seçim işlerinin kesinlikle bir telafisi yok. Mağlup olduğumuz zaman telafisi olmuyor. 

“2019’DA 50+1 OY ORANINI BULMALIYIZ” 

Özellikle önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanlığı ve yerel yönetimler seçimlerinin hiçbir telafisi yok. 50+1 alamadığınız zaman bunun geri dönüşü yok. Bu nedenle İl Seçim İşleri Başkanı kardeşimiz daha çok çalışacak. İnşallah biz inanıyoruz ki yeni olduğu için çok daha fazla özen gösterecek. Bu yüzden arkadaşımıza çalışmalarda elbirliğiyle destek olabilirsek ne ala. Yanımızda Seçim uzmanı kardeşimiz var. Ege bölgesine o bakıyor” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM ÇALIŞMALARINDA ASLA ZAAFİYETE DÜŞMEYELİM” 

Bakın, bir yıl sonra bu zamanlar yerel seçimleri yapacağız. Şimdi biz Genel Merkez olarak Ocak ayında yaptığımız çalışmada 30 Nisan 2019’a kadar hangi ay hangi hafta hangi gün ne çalışması yapacağız bunu bir takvime bağladık. Bunu inşallah 30 Aralık 2019'a kadar her hafta her ay ne yapmamız lazım diye bunu bir takvime bağladık. Seçim, bütün çalışmaların meyvesinin alındığı bir zamandır. Bu yüzden yapmış olduğumuz çalışmaların kıymetini bilelim. Eğer seçim işleri olarak bir zafiyet yaşarsak bütün koşuşturma boşa gidiyor. Almış olduğumuz vazifeyi iyi kavrayalım istiyoruz” dedi. 

“PARTİLER KURUMSAL KİMLİĞİNİ KORUYACAK”

Önlerinde çok vahamet arz eden bir seçim sürecine girildiğini vurgulayan Recep Özel, konuşmasının devamında; “Parti olarak çıtayı yükselttik. Seçim kanununda değişiklikler yapılacak. Bunun için de yeni bir uyum paketi gelecek. Mevzuat ve yasa değişikliklerini öğrenmemiz ve sandık görevlilerine seçim esnasında öğretmek gerekiyor. Paket önümüzdeki hafta Meclisten geçecek. Mevcutta bir seçmen, bir seçimde 3 ayrı zarf, 3 ayrı oy pusulası, 3 ayrı sandığa gidip oy kullanıyordu. Şimdi seçmen yeni çıkacak yasa ile birlikte tek bir zarfla bütün oyunu kullanacak. Belediye başkanı, belediye meclis üyesi, İl Genel Meclis Üyesi ve muhtarlık oy pusulalarının hepsi aynı zarfa konulacak. Geçmişte muhtarlardan dolayı oy pusulaları farklı zarflara girdiği için Türkiye'de 750 bin oy pusulası geçersiz sayılmıştır. Bu sefer böyle bir sorunla karşılaşmayacağız. Seçim pusulasında partiler kurumsal kimliğini koruyacak. Oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmalar da devam ediyor. Yerel seçimler tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.